Vanaf 16 november is het Sinterklaashuis Bergen weer voor iedereen geopend! In het Sinterklaashuis wonen alle Pietjes en Sinterklaas. Hier pakken we al jullie cadeautjes in, bakken we die overheerlijke pepernoten en trainen wij om in de nacht weer de daken op te klimmen. En jij mag komen kijken! Wil je ook zien hoe wij wonen? Kom dan naar het Sinterklaashuis Bergen!
 

Sinterklaashuis in Bergen/Schoorl

Speurpiet is dit jaar ook weer druk op zoek gegaan naar een fijne plek voor alle Pieten en de Sint. Hij heeft samen met Sinterklaas weer gekozen voor Dopersduin in Schoorl. Uiteraard willen de Pieten weer heel graag een kijkje achter de schermen geven van het dagelijks leven in het Sinterklaashuis. Dus nemen ze je graag mee door het huis waar ze vol trots hun eigen bedje laten zien, de Inpakcentrale, en (stiekem) in de slaapkamer van Sinterklaas gluren. Maar dat kan alleen als de Sint niet in zijn bed ligt natuurlijk.
 
De Pieten zullen waarschijnlijk wel hulp vragen aan de kinderen: er moeten namelijk nog duizenden pakjes ingepakt worden, en pepernoten gebakken (alleen zaterdag en zondag) en taaipopjes versierd, dus mensen van de kinderbescherming: knijp alstublieft een oogje dicht. Om te laten zien dat er in Nederland ook heel veel goede hulppieten zijn kunnen de kinderen een Pietendiploma halen. Dan is Sinterklaas ook in de toekomst verzekerd van een heleboel fantastische Pieten!
 
De Sint zelf is er altijd op woensdagmiddag, vrijdag, zaterdag en zondag. Hij zit dan de hele tijd klaar om met de kinderen te praten en te zingen en hun tekening in ontvangst te nemen. (en ouders: Sinterklaas weet ook nog precies hoe jullie vroeger waren, dus wees ook nu zo braaf mogelijk!)
 
Je kunt ook dineren met Sinterklaas. En dit jaar viert Sint zelfs een slaapfeestje! Op vrijdag 25 november kun je bij Sinterklaas op Dopersduin logeren.
Het Sinterklaashuis is geopend vanaf dinsdag 15 november tot en met zondag 4 december. De tijden zijn van 11.00 uur tot 16.30 uur.
LET OP: op maandagen is het Sinterklaashuis gesloten!

 

Meer informatie

 

/\/\/\/\/\/\/\/\/\

Bekijk meer Sinterklaas activiteiten en optochten in Noord-Holland!

Alle Sint & Piet activiteiten voor kinderen in de verschillende regio's in Noord-Holland zijn hier voor je verzameld.

 

---------------------------------------------------

Meer (weekend) tips ontvangen?

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief
en ontvang de leukste activiteiten, uitjes en kinderfeestjes
in de regio Alkmaar & Noordkop!
(Alkmaar, Heerhugowaard, Uitgeest, Castricum, Bergen, Heiloo, Langedijk, Schagen, Hollands Kroon, Den Helder, Texel)

Aanmelden Go-KidsTips

Volg ook Go-Kids Alkmaar & Noordkop
(@gokidsalkmaarennoordkop)

Go-Kids Amsterdam - Socials