Museum BoekerVeiling doet ook dit jaar weer dienst als Pakhuis van Sinterklaas. De lighallen van het museum worden omgetoverd tot een trainingscentrum waar de Pieten hun conditie op peil kunnen houden. De kinderen mogen kijken hoe het er in het Pakhuis aan toe gaat, de Pieten helpen met allerlei klusjes en meetrainen!

Duikelen in het Pakhuis

De lighallen van Museum BroekerVeiling worden omgetoverd tot een trainingsparcours voor de pieten. Er mag bijna nooit iemand kijken of meedoen. Bijna nooit! Want op de woensdagen en weekenden kunnen kinderen langskomen om te klimmen, glijden en springen. Natuurlijk houden de Pieten een oogje in het zeil, want die weten hoe het allemaal moet! Lukt het je om het hele parcours af te ronden? Dan krijg je een echt pietendiploma! Durf jij het aan?

Sinterklaas toneelstuk en pepernoten

Na al dat rennen, springen, puzzelen en duikelen heb je natuurlijk wel even een pauze nodig. Tijdens je bezoek ga je daarom ook naar de afmijnzaal waar je een spannend Sinterklaas toneelstuk kunt zien. In de weekenden ruikt het heerlijk in het Pakhuis, want dan kunnen bezoekertjes de pieten helpen met het bakken van pepernoten!

Gaan jullie ook meedoen met de Pieten in Museum BroekerVeiling?


De entree voor het Pakhuis van Sinterklaas is  € 8,- per persoon/kind (vanaf 3 jaar), inclusief een drankje en iets lekkers. Heb je een museumkaart? Die is ook gewoon geldig voor de entree. In verband met de coronamaatregelen is een geldig coronatoegangsbewijs verplicht voor bezoekers vanaf 13 jaar. 

Wanneer kun je naar het Pakhuis van Sinterklaas?

Het Pakhuis van Sinterklaas in Museum BroekerVeiling is open van 13 november t/m 5 december 2021: 

  • Iedere zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur
  • Iedere woensdag van 14.00 tot 18.00 uur

 

Volg je Go-Kids regio Alkmaar & Noordkop al op Facebook?

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!