Pieten, pepernoten, meneer Suikerbuik en natuurlijk Sinterklaas. Ook dit jaar is Museum BroekerVeiling door goedheiligman uitgekozen als locatie van het Pakhuis van Sinterklaas! Deze twaalfde editie van het Pakhuis vindt plaats van zaterdag 12 november tot en met zaterdag 3 december, waar de kinderen op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddagen langs kunnen komen om hun pietendiploma te halen.

Pakhuis van Sinterklaas

Ook dit jaar zal Sinterklaas na zijn reis uit Spanje gebruik maken van Museum BroekerVeiling als Pakhuis. Vanuit deze locatie gaan de pieten ’s nachts de daken op om schoentjes te vullen, maar daarvoor gaan ze natuurlijk wel goed oefenen!

Duikelen in het Pakhuis

De lighallen van Museum BroekerVeiling worden omgetoverd tot een trainingsparcours voor de pieten. Er mag bijna nooit iemand kijken of meedoen. Bijna nooit! Want op de woensdagen en weekenden kunnen kinderen langskomen om te klimmen, glijden en springen. Natuurlijk houden de Pieten een oogje in het zeil, want die weten hoe het allemaal moet! Lukt het je om het hele parcours af te ronden? Dan krijg je een echt pietendiploma! Durf jij het aan?

Sinterklaasvoorstelling en pepernoten

Na al dat rennen, springen, puzzelen en duikelen heb je natuurlijk wel even een pauze nodig. Tijdens je bezoek ga je daarom ook naar de afmijnzaal waar je een spannende voorstelling kunt zien. In de weekenden ruikt het heerlijk in het Pakhuis, want dan kunnen de bezoekertjes de pieten helpen met het bakken van pepernoten!

Meer informatie

 

/\/\/\/\/\/\/\/\/\

Bekijk meer Sinterklaas activiteiten en optochten in Noord-Holland!

Alle Sint & Piet activiteiten voor kinderen in de verschillende regio's in Noord-Holland zijn hier voor je verzameld.

 

-----------------------------------------------

Meer (weekend) tips ontvangen?

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief
en ontvang de leukste activiteiten, uitjes en kinderfeestjes
in de regio Alkmaar & Noordkop!
(Alkmaar, Heerhugowaard, Uitgeest, Castricum, Bergen, Heiloo, Langedijk, Schagen, Hollands Kroon, Den Helder, Texel)

Aanmelden Go-KidsTips

Volg ook Go-Kids Alkmaar & Noordkop
(@gokidsalkmaarennoordkop)

Go-Kids Amsterdam - Socials