Kinderfeestje bij Reptielenhuis de Aarde

Een uniek kinderfeestje

Bij Reptielenhuis de Aarde in Breda kun je een uniek kinderfeestje vieren. Stap in de wereld van krokodillen, slangen, schildpadden en andere spannende reptielen, voor een onvergetelijke dag! Tijdens het feestje krijgen alle kinderen de kans om een echte slang vast te houden, als ze dat durven natuurlijk!

Dit klinkt allemaal ontzettend gaaf, vooral voor mijn dochter Cato die onlangs 6 jaar oud werd. Toen ze op Go-Kids de foto zag van kinderen met een slang om hun nek, hoefde ze niet lang na te denken. "Mama, ik wil mijn feestje vieren in het reptielenhuis!", riep ze enthousiast. En zo gezegd, zo gedaan. Ik heb gereserveerd via e-mail en al onze wensen doorgegeven. Bij het Reptielenhuis kun je namelijk verschillende opties kiezen om jouw feestje helemaal naar wens samen te stellen. Kijk voor alle mogelijkheden even hier

We hebben ervoor gekozen om het feestje op donderdag te vieren. Dit was ideaal omdat mijn partner altijd op donderdagmiddag thuis is bij de kinderen en ik zelf mijn tijd flexibel kan indelen. Bovendien is het op donderdagmiddag vaak wat minder druk voor een kinderfeestje.

Het reptielenhuis ontdekken

Na schooltijd hebben we alle kinderen opgehaald en zijn direct naar het Reptielenhuis gegaan. Daar stond een feestelijk gedekte tafel klaar met ranja en bordjes. We hadden zelf cupcakes meegenomen voor de meiden. Na het zingen, cadeautjes uitpakken en cupcakes eten werden we opgehaald door Nathan, de dierenverzorger. Hij liet ons kennis maken met de blauwtong skink, een fascinerend reptiel. De kinderen mochten hem zelfs aaien. Sommige vonden het spannend, anderen vonden het geweldig. Door het samen te doen, durfde uiteindelijk iedereen de skink aan te raken.

kinderfeestje reptielenhuis

Op pad met de dierenverzorger

Hierna mochten de kinderen vrij rondlopen en alles bekijken wat er te zien was in het reptielenhuis. Nathan nam ons vervolgens mee naar boven, waar hij ons van alles vertelde over de Argentijnse Teju. Normaal gesproken heeft deze hagedis een prachtige staart, maar die was verwond geraakt en geamputeerd. Gelukkig had hij geen last van zijn staartloosheid. We hadden geluk, want Nathan ging de Teju voeren. Een andere verzorger bracht kleine dode kuikentjes als voedsel. De meisjes vonden dit wel wat zielig, maar de Teju genoot er juist enorm van.

Daarna gingen we naar beneden en mochten de meiden de schildpadden voeren. In een bak zaten sprinkhanen en die mochten ze één voor één aan de schildpadden geven met een speciale tang. Nathan gaf eerst een uitleg over de schildpadden en liet toen per ongeluk zien hoe je zo'n sprinkhaan eet. Dat veroorzaakte veel hilariteit bij de meisjes!

reptielenhuis de aarde     reptielen

Speuren en knutselen

Na deze activiteiten gingen we met de kinderen een speurtocht doen door het reptielenhuis. We verdeelden de groep in twee teams en wie als eerste klaar was met de meeste vragen goed, zou winnen. Iedereen ging fanatiek aan de slag en zo hebben we het hele reptielenhuis grondig verkend.

Toen het eerste team klaar was, mochten ze buiten spelen totdat iedereen gereed was. Op de feesttafel stond voor iedereen een bordje klaar met snoepjes en de ranja was bijgevuld. Daarna gingen de kinderen nog maskers kleuren en uitknippen. Toen ze hiermee klaar waren, kwam Nathan met een slang tevoorschijn. Spannend! Maar wat waren de meiden dapper, want ze durfden allemaal de slang om hun nek te laten hangen. Het was echt een gave ervaring!

Als verrassing kreeg de jarige nog iets extra's bij het weggaan, en alle feestvierders ontvingen een diploma als 'reptielenprofessor'. Ze waren allemaal geslaagd!

Wat was dit een gaaf feestje zeg! We hebben ongeveer 2 uur doorgebracht bij Reptielenhuis de Aarde en dat was perfect voor deze groep 6-jarigen.

Bedankt Nathan, Oscar en collega's voor dit fantastische feestje voor Cato!

kids feest reptielenhuis

Is er binnenkort bij jou iemand jarig?

Ben je nu zelf ook enthousiast geworden en is jouw kind binnenkort jarig? Dan raden wij zeker aan om het feestje in het Reptielenhuis te vieren!

 

Kijk hier voor het complete kinderfeestjes overzicht