Uitjes in de natuur tijdens de meivakantie in Drenthe

Wildwandeling voor kinderen in het Dwingelderveld, Natuurmonumenten

Zaterdag 30 april 2016 - 20:00 uur tot 22:00 uur, Nationaal Park Dwingelderveld, Ruinen.

Ga mee met de boswachter op zoek naar dieren in het Dwingelderveld. Superspannend want het wordt al donker. Tijdens de wildwandeling staat de beleving van kinderen (van 6 tot 12 jaar) centraal. Een hele bijzondere ervaring!

Avond kanotocht Hunzedal

Zaterdag 30 april 2016, van 19.00 tot 22.30, omgeving Spijkerboor

Al peddelend maak je kennis met de prachtige natuur van het Hunzedal. Natuurlijk gaan we op zoek naar de bever, en leer je beversporen herkennen.
Halverwege de tocht maken we een houtvuur; een korte workshop vuurmaken en koken op een vuurtje zijn allemaal onderdeel van het programma.

Libellen / Vlinder excursie Woldlakebos

Zondag 01 mei 2016, 09:00, Hoogeveen

Het Woldlakebos ligt in het Nationaalpark de Weerribben en staat bekend om zijn grote hoeveelheid aan libellen en vlinders. Men treft ongeveer 15 soorten juffers en 25 soorten libellen hier in het laagveen gebied. Het is altijd weer spannend wat er rond vliegt in dit mooie gebied.

Kleine kriebelbeestjes

Zondag 01 Mei 2016, van 13.30 tot 15.30, Assen

Waarom laat het ene diertje zicht zien en verstopt de ander zich? En waarom hebben sommige soorten een schild of van die felle kleuren? Kom deze middag meedoen en je leert van alles over de kleine insecten die in het Asserbos en rond het Duurzaamheidscentrum leven.

Gezinshuifkartocht bos en hei Dwingelderveld, Natuurmonumenten

Dinsdag 03 mei 2016 - 11:00 uur tot 13:00 uur, Nationaal Park Dwingelderveld, Ruinen.

Een unieke ervaring om in de huifkar en met een deskundige gids van Natuurmonumenten, het grootste natte heidegebied van Europa te verkennen.

Onderweg wordt er een paar keer gestopt, soms wordt er een kleine wandeling gemaakt met de gids. Een leuke tocht van zo'n twee uur voor alle leeftijden.

Gezinsnatuurdag Schaap Dwingelderveld, Natuurmonumenten

Dinsdag 03 mei 2016 - 12:00 uur tot 15:00 uur

Het Drents heideschaap staat centraal op deze middag! Op deze gezinsnatuurdag ga je op pad met de speurtocht Brammetje het lammetje en ontdek je hoe Brammetje leeft op het Dwingelderveld. Tijdens een mini-herderstocht maak je kennis met de echte schapen. Je kunt een sleutelhanger vilten of een polsbandje van wol.

Op vaste tijden zijn er rondom het bezoekerscentrum demonstraties schapendrijven en schapen scheren.

Ei, ei, in mei legt iedere vogel een ei

Woensdagmiddag 04 mei van 13:00 tot 15:00, Hoogeveen

We gaan wandelen in het Spaarbankbos om te kijken wat er allemaal groeit en bloeit!

Natuurspeurtocht

Woensdag 04 Mei 2016, van 13.30 tot 15.30, Assen

Als je meer over de natuur wilt leren, kom dan vanmiddag naar het Duurzaamheidscentrum in het Asserbos. Hier kun je een superleuke natuurspeurtocht doen. Je loopt een route door het bos en onderweg krijg je allemaal vragen. Wordt jij de natuurspeurneus van Assen?

Buitendag bij het Boomkroonpad - kriebeldiertjes

Dinsdag 03 mei en donderdag 05 2016, van 13:00 tot 16:00, Drouwen

Kom naar de Staatsbosbeheer Buitendagen bij Buitencentrum Boomkroonpad. Op deze dagen is een tocht uitgezet door het bos. Onderweg ontdek je van alles over het leven van deze kriebeldiertjes. Een leuke dag voor het hele gezin!

Carving Cup bij Buitencentrum Boomkroonpad

Zaterdag 07 en zondag 08 mei 2016. Aanvangstijd: 10.00 uur, eindtijd: 17.00 uur, Drowen

Eenmaal per jaar komen motorzaagkunstenaars uit heel Nederland naar Buitencentrum Boomkroonpad. Daar nemen ze het tegen elkaar op tijdens de Carving Cup, een spectaculaire wedstrijd waarbij de deelnemers slechts twee middelen tot hun beschikking hebben: een robuuste boomstam en een motorzaag. Kom kijken en oordeel zelf welk kunstwerk jij het mooist vindt.

Roofvogeldemonstratie bij het Boomkroonpad

Zondag 15 mei 2016, Van 14.00 tot 14.45.

Professioneel valkenier Ruud Sanders laat verschillende soorten roofvogels zien en vliegen. Hij vertelt je waar ze vandaan komen, hoe ze leven en waarin de soorten roofvogels verschillen. Leerzaam en indrukwekkend om te zien.

Log In