Outdoor uitjes en sportieve activiteiten in regio Zwolle

Heerlijke outdoor en sportieve activiteiten

We hebben een paar leuke outdoor uitjes of sportieve activiteiten voor je op een rijtje gezet:


Buitenspeeldagen bij Doepark Nooterhof en Kinderboerderij Wezenlanden

Tijdens de vakantie organiseren Doepark Nooterhof en Stichting kinderboerderijen Zwolle in samenwerking met Sportservice Zwolle leuke Buitenspeeldagen voor kinderen tot 12 jaar.

Op maandag 23 en dinsdag 24 oktober zijn de kinderen van harte welkom voor een heerlijke middag buitenspelen bij Doepark Nooterhof. De kinderen kunnen samen met hun (groot) ouders plaatsnemen aan Frion's knutseltafel. SportService Zwolle verzorgt een kennismaking met allerlei buitenspeel- & sportactiviteiten..

Studenten van Landstede organiseren deze middagen.

Bij Kinderboerderij Wezenlanden zijn er op woensdag 25 en vrijdag 27 oktober activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Hier kunnen de kinderen deelnemen aan boeren spelletjes en natuurlijk knuffelen met de dieren.

Alle 4 de middagen zijn van 13.30- 16.00 uur. Deelname € 2,50 per kind. Aanmelden is niet nodig.


Klimmen bij Klimbos Avontuurlijk Paasloo

Beleef de herfst een waanzinnig avontuur middenin de natuur bij Klimbos Avontuurlijk Paasloo! Dit splinternieuwe klimbos heeft in 2016 de deuren geopend en ligt te midden van het Krolsbergerbos, op steenworp afstand van Nationaal Park de Weerribben. De vier parcoursen lopen op in hoogte en in moeilijkheidsgraad en is hierdoor uitermate geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren klimmer.


Hof van Twello

Hof van Twello is populair vanwege hun blotevoetenpad, maar is ook een geliefde plek voor familieuitjes en kinderfeestjes. Nu het kouder wordt hebben ze een laarenpad, want vanaf 1 oktober mag je bij Hof van Twello ook met laarzen op het Blotevoetenpad. Tip: eerst lekker buiten rondstruinen, om daarna lekker op te warmen in de horeca- en speelkas, met bv warme chocolademelk en een warme appelmuffin. Bekijk de speciale Herfstvakantie deal! Vanaf 1 november is het Laarzenpad GRATIS.


Reestdal Outdoor

Reestdal Outdoor in Balkbrug is de plek voor hele sportieve activiteiten. Leef je uit op het Motorikpark of de survivalbaan. Gekoppeld aan de camping 't Reestdal kun je er natuurlijk ook heerlijk verblijven.


Kabouterweken

Deze herfstvakantie is het feest op de Kabouterpaden van Staatsbosbeheer: van 14 t/m 29 oktober zijn er weer de Kabouterweken!

Op 18 Kabouterpaden door Nederland ligt een schatkistje op de route verstopt. De gelukkige vinder ontvangt een verrassing!


OERRR Wilde Buiten Dag

Word boswachter van OERRR op de Wilde Buiten Dag. Een supergaaf gratis evenement voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar. Je kunt allemaal stoer dingen gaan doen en het ook nog eens heel leerzaam. Deze Wilde Buiten Dag wordt op 24 oktober bij het Bezoekercentrum de Wieden in Sint Jansklooster.


Omni Mobilae in Heino

Omni Mobilae is een Ideale combi van natuur met horeca. Het (overdekte) terras is ideaal voor gezinnen. Vanaf het terras met kachels kun je de kids goed in de gaten houden als ze spelen. Ook hebben ze speciaal voor de jongste bezoekers een kinderhoek binnen gemaakt. Omni Mobilae is op zondag geopend voor publiek en ze hebben heerlijke lunch en snacks op de kaart staan. En ze hebben momenteel een leuke herfstdeal voor ouders; glaasje prosecco, soepje, zoetigheid en hartigheden en een potje thee voor maar € 9,95 pp.


Kinderboerderijen

Er zijn natuurlijk ook tal van kinderboerderijen waar de kids naar hartenlust kunnen spelen. Bekijk hier het aanbod van kinder- en speelboerderijen in regio Zwolle.


Boerenpret in Salland

Nieuw! Ontdek het boerenleven op boerenpret.nl

Weet jij het verschil tussen hooi en stro? Waarom zijn wespen nuttig?? En wat is nu precies biologisch? Het antwoord op deze vragen vind je in de superleuke en leerzame puzzeltochten die je kunt maken op de aangesloten Boerenpret boerderijen in onze regio! Boer&Pret is een initiatief van De Flierefluiter, De Rosahoeve en Overesch. Op deze boerenbedrijven kun je leuke puzzeltochten doen met je broertjes of zusjes, neefjes en nichtjes of vriendjes en vriendinnetjes. Al doende leer je over het leven op de boerderij met vele handige en nuttige weetjes over de dieren en planten die we eten. Kijk hier voor meer informatie.

In de natuur

Je kunt heerlijk wandelen op de Lemelerberg en het speelbos in de hol van de Leeuw is natuurlijk ook fantastisch. Een heerlijk combi voor jong en oud. En je kunt heerlijk bijkomen op het terras bovenop de Lemelerberg. En ken je de zandverstuiving de Haere bij 't Harde al? Dit een geweldige zandvlakte middenin het bos. Er is hier een wandelroute van ca. 3 km. En bij mooi weer is het heerlijk vertoeven op de zandverstuiving. Kids kunnen in bomen klimmen en ravotten in het zand. En een picknickkleedje met wat eten en drinken maken het gratis uitje helemaal compleet. Ook bij het Bezoekerscentrum de Wheem in Balkbrug kun je heerlijk wandelen door het Reestdal en de kids kunnen zich uitleven in het speelbos, dat vlak achter het bezoekerscentrum ligt.


Sportieve uitjes

Trampolinepark Rebound World

Trampolinepark Rebound World in Zwolle biedt diverse soorten trampolines, dodgeball, aeroball, slam dunk aan. Ook kun je jouw sprongen goed oefenen in de airbag. Ben je lekker fanatiek en competitief probeer dan de Ninja baan uit. Deze survival baan is een race tegen de klok. Boven is er een restaurant met diverse zitjes waar je heerlijk iets kunt drinken en of eten. Een uurtje springen maakt wel dorstig. Ook voor de kids is er genoeg keus op de kaart. Rebound is geschikt voor kids vanaf 6 jaar, maar ook peuters en kleuters kunnen bij Rebound World heerlijk springen op speciale Peuter & Kleuter uren.


Zwembad de Vrolijkheid

Iedere vrijdagavond vanaf 19.00 uur wordt er een gezellige zwemdisco in het recreatiebad van Zwembad de Vrolijkheid gehouden. Heerlijk zwemmen met leuke muziek en discolichten! Kinderen tot en met 13 jaar zijn van harte welkom om lekker te komen zwemmen en dansen! Op vrijdagavond 20 oktober is er weer een Super Zwemdisco. En tijdens de vakantie is er weer een groot opblaas hindernisbaan.


GoChallenge

Wist je dat GoChallenge ( naast Summercamp Heino) ook voor het publiek toegankelijk is? Superleuk voor een actief dagje! Bij GoChallenge zijn zoveel activiteiten om uit te kiezen, daar is echt voor ieder wat wils. Van ponyrijden tot kanovaren of mini golfen, je hoeft je er nooit te vervelen. Ideaal om een dagje met de familie naar toe te gaan. En er is horeca aanwezig voor het nagenieten!


Friday Fun bij Bubbels Bewegen

Elke vrijdag avond organiseert Bubbels Bewegen een Friday Fun voor kids die minimaal een zwemdiploma A hebben.. Op vrijdag 20 oktober er een zwemdisco met DJ Jasper. En op 27 oktober is er een te gekke Halloween party.
Log In