Hersenkrakers en creabea workshops

Miljata Bouwlab

Miljata's Bouwlab is een gezellige knusse ruimte met een heleboel lego! Kids kunnen hier de mooiste lego bouwwerken maken.Op woensdag en zaterdag is er een bouwlab. LEGO-liefhebbers vanaf 6 jaar kunnen in sessies van 2 uur heerlijk te bouwen. Er zijn zeer veel losse blokjes, wel 15 kilo LEGO waar je heerlijk creatief bezig mee kunt zijn. Of kies voor een van de vele complete sets. Reserveren voor de tijd is noodzakelijk. Boek je plaatsen op tijd want de plekken zijn beperkt. En helaas is VOL echt VOL.

Praktijk voor coaching en creativiteit

Bij praktijk voor coaching en creativiteit organiseren ze gave workshops om een graffiti wandbord te maken. Ga aan de slag met spuitbussen onder professionele begeleiding en neem je eigen gemaakte gave creatie mee naar huis! In de herfstvakantie organiseren ze zelfs compleet verzorgde dagen/ middagen met allerlei extra activiteiten. Zoals een balonnenworkshop. Bekijk hun evenementen pagina voor een compleet overzicht en geef je snel op.

Ouder-kind workshop chocolade maken

Bij workshop boerderij Kampboer in Saasveld organiseren ze een workshop chocolade maken. Special voor ouder en kind. Gezellige quality time met je kind, chocolade maken en opeten....klinkt aantrekkelijk toch?

Cosmos Sterrenwacht

Deze vakantie organiseert Cosmos Sterrenwacht weer een spectaculair programma. We hebben allemaal kunnen zien hoe ruimtesondes veilig op Mars kunnen landen, ze maken daarbij o.a. gebruik van een airbag! Ben jij in staat om een ei zo te verpakken dat je het ei van grote hoogte kunt laten vallen zonder dat het stuk gaat? Laat hierbij je hersenen kraken, maak gebruik van je creativiteit, en laat het ei veilig landen. Je maakt hierbij zelfs kans om een telescoop te winnen!!

Je mag daarbij gebruik maken van allerlei materialen die beschikbaar zijn in de sterrenwacht zoals papier, plastic en ballonnen. Heb je jou landingsvaartuig klaar dan mag je het vanuit het observatorium van de sterrenwacht naar beneden laten vallen van een hoogte van ongeveer 6 meter. Alle heel gebleven eieren doen mee met de wedstrijd waarbij we ook naar de originaliteit van je landingsvaartuig kijken.

Er is echter meer te doen in de sterrenwacht zoals een prachtige voorstelling over Mars. Je leert alles over de planeet, reizen naar Mars en leven op Mars. In het planetarium krijg je uitleg over de actuele sterrenhemel. Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien. Tenslotte gaan we omhoog naar de grote koepel met de telescoop. Het is erg indrukwekkend om dit instrument te zien en de koepel te zien draaien. Als het helder is gaan we de Zon bekijken.

Het programma is te bezoeken op:

zaterdagmiddag 15 oktober
zondagmiddag 16 oktober
dinsdagmiddag 18 oktober
woensdagmiddag 19 oktober
donderdagmiddag 20 oktober
zaterdagmiddag 22 oktober
zondagmiddag 23 oktober

De sterrenwacht is dan om 13.00 uur geopend.

Robotour van Pre U junior.

Voor techneuten van 9 t/m 14 jaar is dit een geweldige activiteit! Bouw en programmeer je eigen robot! Deelnemers van de workshop zullen eerst een presentatie krijgen over robots. Hierin zullen de kinderen nadenken over onder andere de volgende vragen: Wat zijn robots precies en hoe zien ze eruit? Hoe bestuur je robots? Is dat moeilijk?

Hierna zullen ze in tweetallen beginnen met het bouwen van hun eigen LEGO Mindstorms robot. Na het bouwen zullen ze de robot in stapjes programmeren. Wat kunnen ze de robot allemaal laten doen? Het geprogrammeerde kunnen ze dan zelf uitproberen. Hier leren ze spelenderwijs het principe van coderen.

De Robotour vindt in schoolvakanties plaats bij verschillende speeltuinen in Twente.

19 oktober bij Speeltuin de Wester in Twekkelerveld.

20 oktober bij Speeltuin Stevenfenne in Patmos.

 

 

 

 

Log In