De strengere maatregelen waren wel verwacht, maar ook wij hebben net als velen in spanning naar de persconferentie van 13 oktober gekeken. Heel spijtig dat dit juist voor de herfstvakantie geldt, maar het is gewoon niet anders. 

We hebben nu weer te maken met een halve lockdown en dat betekent dat het 'normale' leven weer wat beperkt wordt. Deze keer niet het dringende advies om zoveel mogelijk thuis te blijven en de scholen blijven gelukkig nog gewoon open, maar toch wordt het nog maar beperkt mogelijk om er op uit te gaan. De grootste verandering is natuurlijk de sluiting van de horeca en dan hebben we het niet alleen over de lunchrooms, café's en restaurants, maar ook de horeca van bijvoorbeeld een indoor speelparadijs of het museum. Deze zijn vanaf 15 oktober allemaal voor 4 weken gesloten. 

Wel of niet erop uit?

We maken natuurlijk alweer de nodige grapjes en yes, laten we de humor er vooral inhouden. Maar er is toch ook nog veel wel open. En dat zet ons voor een dilemma: moet je er nu wel of niet gebruik van maken? Wij hebben er ook flink over nagedacht en zijn tot de conclusie gekomen dat we de lokale ondernemers die wel open mogen blijven, willen blijven steunen. Ze zijn niet voor niets nog open en vormen, als je je aan de maatregelen houdt, geen bedreiging. En kinderen kun je bijna niet alleen maar binnen houden. Dus wij gaan ons best doen om jullie op de hoogte te houden en te voorzien van tips over hoe je op verantwoorde wijze met je kinderen iets kunt ondernemen. En de lokale ondernemers hebben ons juist nu hard nodig. Van afhaal mogelijkheden tot verantwoord iets leuks doen met je kind, er is voor deze doelgroep nog veel mogelijk. 

Want voor kinderen en jongeren tot 18 jaar verandert er niet zo veel, behalve dan de horeca. Ze kunnen nog steeds naar school en sporten, maar dan zonder wedstrijden en ook veel uitjes zijn voor kids nog toegankelijk. Denk aan de kinderboerderijen, binnenspeeltuinen, zwembaden, trampoline parken, bioscopen en theaters. De theaters zijn wel meer beperkt omdat ze nu nog maar 30 personen per zaal mogen toelaten. Hierdoor is het voor veel voorstellingen niet meer rendabel meer en de kans is groot dat er weer voorstellingen geannuleerd zullen worden. Heel vervelend voor jou als bezoeker, maar het moet nog wel uit kunnen voor een theater. Dat geldt ook voor een indoor speelparadijs. Bij hen geldt ook de regel van maximaal 30 personen, maar nu is daar de sluiting van de horeca nog bij gekomen. Voor een aantal bedrijven is het hierdoor niet meer mogelijk om open te blijven. Wij proberen je zoveel mogelijk op de hoogte te houden van wat wel en niet mogelijk is in jouw omgeving. 

Het is ook nog mogelijk om naar de zogenaamde doorstroomlocaties te gaan. Denk hierbij aan de musea, attractie- en themaparken en dierentuinen. Voor deze bedrijven is er nu niks veranderd, behalve dan dat de horeca nu gesloten is. Dus hier zul je creatief mee  om moeten gaan en kijken of ze een afhaal mogelijkheid van eten en drinken bieden. Er zijn ook bedrijven die hun bezoekersaantallen verlagen en waar de mondkapjes binnen 'verplicht' zijn. Ook hier proberen we je zoveel mogelijk op de hoogte te houden.

Steun de horeca!

Tijdens de lockdown in het voorjaar was de horeca ook volledig gesloten en toen zag je dat veel horeca ondernemers hier heel creatief mee om gingen en dat ze allerlei afhaalmogelijkheden en bezorgdiensten  hebben bedacht. Deze alternatieven worden nu ook weer aangeboden en wij zullen als Go-Kids deze horeca ondernemers hierin ondersteunen en jullie wijzen op de 'nieuwe' mogelijkheden die ze de komende tijd aanbieden. We hopen dat de horeca na 4 weken weer open kan en dat we de feestdagen in december in de horeca kunnen vieren. Laten we de horeca zoveel mogelijk steunen door, wanneer dat financieel mogelijk is natuurlijk, eens vaker wat vaker af te halen en online te bestellen bij je favoriete horeca gelegenheden. Blijf ons volgen voor handige tips hierover.

Go-Kids steunt de ondernemers in de recreatiebranche

Als Go-Kids voorzien we (groot)ouders van leuke tips en ideeën voor kinderactiviteiten en om er op uit te gaan, maar we staan natuurlijk ook klaar voor ondernemers in de recreatiebranche en dat blijven we ook doen waar dat mogelijk is.  We blijven je dus voorzien van leuke tips en uitjes, ook in deze herfstvakantie, maar we verzoeken je wel om alerter te zijn en vooraf te checken of er voor jouw uitje nieuwe maatregelen zijn en of het bedrijf nog volledig geopend is en wat de bezoekersaantallen zijn. Uiteraard reserveer je vooraf online en houd je je aan de algemene, maar ook bedrijfsspecifieke maatregelen. We willen natuurlijk allemaal dat alle bedrijven die ons plezier laten beleven zolang mogelijk 'normaal' open kunnen blijven. 

Het is flink doorbijten voor ons allemaal, maar een uitje minder overleven we wel, maar voor ondernemers ligt dit wel anders. Laten we dus ons gezonde verstand gebruiken, samen vechten tegen corona en een complete lockdown proberen te  voorkomen.

Lieve groet,

het Go-Kids Team