Alle Sinterklaas intochten in de regio Zwolle op een rijtje

Hij komt, hij komt die lieve goede Sint!

Kunnen jullie ook niet wachten om die heerlijke tijd te gaan vieren met de kinderen? Vol spanning kloppen die hartjes de komende weken. Er worden lijstjes gemaakt en geknutseld en de Sint is hard aan het sparen om alle wensen weer te vervullen.

Ook komt Sinterklaas dit jaar natuurlijk weer naar regio Zwolle om alle kinderen de handen te schudden, tekeningen in ontvangst te nemen en natuurlijk om cadeautjes te brengen. Wij kunnen niet wachten om die blije gezichten, met enige spanning, te zien en de schoentjes bij de deur of bij de haard.

Het grote Sint intochtfeest wordt gevierd op zaterdag 16 november 2019. De plaats waar de Sint dit jaar als eerste aankomt (de plaats waar de presentatoren en de camera's van het Sinterklaasjournaal erbij zullen zijn) is Apeldoorn.

Maar na de intocht op tv, gaan de Sint en Pieten meteen weer aan boord en varen ze door naar regio Zwolle.

Programma intochten Sinterklaas in regio Zwolle:

Zwolle

Vanaf 13.00 uur start het Sinterklaas programma van de Zwolse Sinterklaasintocht op het Rodetorenplein. Het wordt weer een groot spectakel op en rondom het water. Daarna gaat Sint met een parade door de stad en komt hij rond 16.00 uur aan op het Go-Kidsplein (Grote Kerkplein) en is er nog een groot feest in de Grote Kerk (Academiehuis) . Vanaf 14.00 uur zijn er al allerlei activiteiten op het Go-Kidsplein te doen en vanaf 15.00 uur is er een muzikaal programma in de Grote Kerk te zien.

Elburg

Vanaf ca. 18.15 uur vaart de sfeervol verlichte stoomboot de haven van het schilderachtige Elburg (vesting)  binnen.  Om 17.30 uur begint het programma in afwachting van de stoomboot. 

Kampen

Op Zaterdag 16 november 2019 komt Sinterklaas weer aan in Kampen. Pakjesboot 12 meert rond 10:00 uur aan aan de kade bij het van Heutszplein in Kampen.

Hattem

Sinterklaas komt samen met zijn Pieten aan in de haven van Hattem op zaterdag 16 november om 13.30 uur. In de haven wordt Sinterklaas hartelijk welkom geheten door de loco-burgemeester, de Kleikloeten, en door een heleboel zingende en juichende kinderen.

Hasselt 

Omstreeks 13.30 uur komt Sinterklaas weer de Hasseltse grachten binnenvaren. Ook dit jaar neemt hij weer vele zwarte pieten met zich mee. Na een vaartocht door de grachten zullen de boten bij de kalkovens aanmeren. Vanaf 15.00 uur is er een heuse pepernotenparty.

Ommen

De boot van Sinterklaas meert  aan bij de aanlegsteiger in de Vecht in Ommen. Sinterklaas en zijn Pieten komen om 16.00 uur aan in hun pakjesboot over de Vecht aan de Vechtkade

Dalfsen

Om ca. 14.00 uur zetten Sinterklaas en zijn Pieten weer voet aan de prachtige Vechtkade van Dalfsen. Daarna gaat hij te voet door het dorp en eindigt hij met een feest op het Kerkplein.


TIP: Missen we volgens jou nog een intocht of leuk Sinterklaas event, laat het ons weten via info@go-kids.nl

Meer Sinterklaas activiteiten zoals Sint in de bios of theater voor kinderen in de Sinterklaas periode, check dan onze agenda.

* Download hier de aftelkalender 2019 tot de intocht 

* En voor na de Sinterklaas intocht kun je onze  schoenzet kalender sint 2019 gebruiken.

We wensen jullie heel veel plezier bij de Sinterklaas intocht.