Zwolse Volksverhalen in Sassenpoort

Tijdens de zomervakantie worden er iedere zondag van 13.00-15.00 uur Zwolse Volksverhalen verteld in de Sassenpoort door Bernadet van der Veen, Casper Hoenderbos en Suzan Overweg, studenten van de Vertelacademie.

In de rijke geschiedenis van Hanzestad Zwolle wemelt het van de prachtige sagen en legenden. Om toeristen en Zwollenaren hier op een leuke manier kennis mee te laten maken, organiseert de Sassenpoort van 21 juli t/m 25 augustus "Een Poort vol verhalen".

Op alle zondagmiddagen in de zomervakantie wordt tussen 13.00 en 15.00 uur op vaste tijden steeds een historisch stadsverhaal verteld door een student van de vertelacademie. Maak bijvoorbeeld kennis met de welvarende heren van Keppel, de werkelijke reden van de strijd tussen Kampen en Zwolle en het geheim van de Zwolse Wijndragerstoren.  En op 21 en 28 juli het Zwolse blauwvingerverhaal en het sprookje van Vrouw  Zw(h)olle

Elk half uur start er een nieuwe verhalenronde, beginnend om 13.15 uur. Elk verhaal duurt ongeveer 15 minuten. Tussen de verhalen door is er voldoende tijd om de Sassenpoort te bezoeken en te bekijken.

Aanmelden is niet nodig. Loop vooral binnen en laat je betoveren! Toegang: €2,50 voor kinderen t/m 12 jaar. €4,00 voor kids ouder dan 12 en volwassenen.

De verhalen zijn geschikt voor alle leeftijden.