Receptenwedstrijd Groot Kinderkookboek van Overijssel

  • van:  30 november 2018 00:00
  • tot:  17 januari 2019 00:00
Receptenwedstrijd Groot Kinderkookboek van Overijssel

Is jouw kind dol op koken? En een masterchef of keukenprinses in de dop? Laat hem of haar dan meedoen aan de Receptenwedstrijd Groot Kinderkookboek van Overijssel. Het Groot Kinderkookboek zal gaan bestaan uit recepten die kinderen zelf schrijven. Naar verwachting zal het boek in maart 2019 uitgegeven worden. Het kookboek richt zich op Overijssel en de streekproducten die typerend zijn voor de provincie.

Jury

De recepten die in het boek zullen verschijnen zijn bedacht door kinderen van 9 tot 13  en er is ruimte voor 25 recepten. 

De kinderen kunnen tot 17 januari 2019 hun recepten inleveren. 

De vakkundige jury, bestaande uit topkok Bob van Raan van het Sandton IJsselhotel en Nadia Zerouali, kookboekschrijfster en TV-kok, zal de 25 beste recepten kiezen.

Winnaar

Waar let de jury op: Is het een nieuw recept of bestaat het al? Welk Overijssels ingrediënt is er gekozen? Hoe ziet het eruit? En is het recept duidelijk in stappen geschreven. Ook mag het niet te lang zijn (max. 1 A4-tje). De schrijvers van de 10 beste recepten mogen live meekoken met kok Nadia Zerouali. Zo leren de kinderen tijdens een ‘live cooking’-middag het gerecht nog beter te maken. Uiteindelijk is op 17 maart 2019 de grote finale. Hier wordt het boek gepresenteerd en de winnaar van het allerlekkerste recept bekendgemaakt. De winnaar van de receptenwedstrijd mag zijn of haar schoolklas uitnodigen voor een Expeditie! Je gaat ‘de boer op’ met je klasgenootjes en beleeft veel leuke en verrassende (kook)momenten met elkaar.

Doe mee!

Kinderen tussen de 9 en 13 jaar oud kunnen meedoen aan de receptenwedstrijd. Stuur voor 17 januari 2019 het recept mét foto naar info@kinderkookboekoverijssel.nl.

Het Groot Kinderkookboek van Overijssel in een initiatief van Deventer Verhaal en komt voort uit de tentoonstelling 'Koken voor Kinderen' die nog tot eind januari te zien is in het Speelgoedmuseum Deventer.

Kijk voor meer informatie op www.kinderkookboekoverijssel.nl.