Blauwvingerdagen Zwolle

De Blauwvingerdagen vinden plaats op 10 – 17 – 24 – 31 juli 2019 in de binnenstad van Zwolle.

De Zwolse Blauwvingerdagen behoren tot de grootste braderieën van Nederland en trekken jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers. Met circa 450 kramen is er een enorm gevarieerd aanbod voor zowel de toerist die gezellig een dagje uit wil als voor de koopjesjager die zijn slag wil slaan.

Je vindt de braderie in het centrum van Zwolle, in de volgende straten:

Diezerstraat – Grote Markt – Luttekestraat – Oude Vismarkt – Gasthuisplein – Roggenstraat – Het Eiland – Achter de Broeren.

 

Programma

10 juli Dierenwelzijnsmarkt

Informatie over dieren met een echte kinderboerderij!

Locatie Broerenkerkplein | 10:00 – 17:00

 

17 juli De Rode Lantaarn

Hij schuimt de straten af en brengt muziek en gezelligheid voor jong en oud. Een nostalgische verschijning maar met een verrassend modern geluid! Zijn wonder accordeon klinkt vol en groots als een soort Eenmansorkest. Van oude volksliedjes tot moderne meezingers.

Locatie hele binnenstad | 12:00 – 16:00

 

24 juli Kinderplein

Leuk uitje in de vakantie? Kom naar het kinderplein op 24 juli! Op het Grote Kerkplein zijn allerlei activiteiten voor kinderen. Ga los op het springkussen, speel Oud-Hollandse spelletjes of laat je schminken. Ook voor de allerkleinsten is er genoeg te doen!

Locatie Grote Kerkplein | 10:00 – 16:00

31 juli Dixiland band

De 4 swingende topmuzikanten van Dixielandband/looporkest spelen aangenaam en prettig in het gehoor liggende muziek.

Locatie hele binnenstad | 12:00 – 16:00

Op 31 juli kunnen bezoekers op het plein Achter de Broeren de Rembrandt Experience bezoeken. De experience is een live activatie in een soort minimuseum waarin kinderen en volwassen kunnen deelnemen aan diverse activiteiten, zoals het tekenen van je eigen zelfportret, op de foto gaan in een Rembrandtschilderij of mee schilderen aan de Nachtwacht.

Locatie Achter de Broeren | 10:00 – 17:00