Actieve uitjes in Twente

Avatarz Nature Park Deurningen

Een ecologisch klimbos met meer dan 100 hindernissen verdeeld over 9 parcoursen. AvaTarZ is hiermee het grootste klimbos van Nederland.
Voor kinderen vanaf 6 jaar wacht er op 2 tot 4 meter hoogte een speciaal kidz parcours met 30 hindernissen. Het KidZ Parcours heeft een speciaal veiligheidssysteem. Heel handig, want zo hebben de kidz beide handen vrij voor het spannende, 2 uur durende avontuur. Vanaf 10 jaar mogen kinderen alleen op het hoge parcours. Heel stoer, hoog in de bomen. Avontuurlijk en veilig. En denk je alles te hebben gehad dan wacht je nog een 200 meter lange kabelbaan. Onvergetelijk en supergaaf.

Nieuw bij Avatarz is het Peuterpad. Voor de jongste helden een stoere plek om te klimmen en te klauteren! Het PeuterPad is speciaal voor de kleinsten tot 6 jaar welke nog niet kunnen klimmen in het Klimbos. Samen met het coole SpringkuZZen , het speelhuisje en de kabelbaan een gave plek om lekker actief bezig te zijn.

Discgolf speel je ook bij Avatarz. Disc Golf of ook wel Frisbee Golf genoemd is een sport die in veel opzichten lijkt op het traditionele golfspel. Bij het golfspel moet de bal, met een club in een gat in de grond, de hole, worden geslagen. Bij Disc Golf moet de Frisbee met de hand in een target worden geworpen. Deze target bestaat uit een ronde rij kettingen bevestigd aan een paal in de grond of aan een natuurlijk obstakel. Als de Frisbee de kettingen raakt is het de bedoeling dat deze Frisbee in de basket valt die onder de kettingen is bevestigd. De winnaars is degene die in zo min mogelijk worpen het parcour aflegt. Leuk voor jong en oud! Nu slechts €5,00 per persoon voor 1,5 uur Discgolf!

Meer informatieover Avatarz en Discgolf.

Spoorfietsen Hengelo

Waar vroeger de stoomtreinen van de GOLS en de goederentreinen van de AKZO reden kun je nu met een spoorfiets over de treinrails. De route gaat over bruggen en een sluis. Onderweg geniet je van de omgeving van het Twentekanaal en het groene Twente. Er zijn diverse spoorfietsen te huren. een uitje dat voor alle leeftijden geschikt is, want niet iedereen hoeft te fietsen. Kids kunnen op het bankje plaatsnemen en genieten van de tocht. De tocht eindigt in de natuur van Twekkelo. Hier kun je een leuke wandeltocht maken, picknicken of wat wat nuttigen bij 't Plukreef.

Gezinsspoorfiets:Deze gezinsspoorfiets is zeer geschikt om met 1 tot 6 personen te gebruiken. De zadels zijn eenvoudig in hoogte aan te passen voor tieners en volwassenen. Kleinere kinderen nemen plaats op het bankje, waar plaats is voor 3 kinderen of volwassenen. Op het ruime platform tussen de fietsers is tevens genoeg ruimte om ook een rolstoel of buggy mee te nemen. Om rolstoel of buggy goed vast te kunnen zetten kunt u bij ons gratis een paar spanbanden lenen.

Groepslorrie: Met deze groeplorrie geeft u extra accent aan een kinderfeestje, familiedag of personeelsuitje. Terwijl 4 personen trappen, kunnen 8 - 12 personen zich lekker later vervoeren. De lorrie beschikt over een tafel, wat voor extra gezelligheid en sfeer zorgt.

Hybride Spoorfiets: Met deze hybride spoorfiets kunt u zo de weg op! Behalve op rails mag met deze 'Spoorfiets' namelijk ook gewoon over de openbare weg gereden worden. Dat maakt van uw uitstapje een wel heel bijzondere belevenis. (Niet geschikt voor kinderwagens)

Klassieke Pomplorrie: Veel mensen denken bij het begrip spoorfiets aan deze pomplorrie. Met dit spoorwagentje werd in vroeger tijden het spoor geïnspecteerd en gereedschap mee vervoerd. Waan u een heuse spoorweginspecteur met deze replica van een oude pomplorrie en inspecteer zelf het zoutspoor tussen Hengelo en Twekkelo. (Niet geschikt voor kinderwagens)

Meer informatie over Spoorfietsen.

 

Log In