Kerstwandelen en knutselen

Alvast in de feestelijke stemming komen met de SantaRun? Of lekker creatief zijn tijdens de knutselmiddagen in de natuur of in het theater? Of een sfeervolle Kerstwandeling maken? Onze agenda staat vol gezellige activiteiten.

SantaRun Dalen

Zondag 20 december 2015, vanaf 13:00

"Iedereen mag zelf bekijken hoe men de route van ca. 5 km. aflegt: lopend, wandelend, rennend, sjokkend, slenterend... maakt niet uit". SantaRun is leuk voor jong en oud! Iedere deelnemer krijgt een compleet kerstmanpak (broek, jas, riem, baard, muts), een uniek rugnummer, een medaille bij de finish en ook een bijzondere traktatie onderweg bij het rustpunt in de route. De opbrengst gaat naar een Goed Doel.

 

Knutselen

Kunst&Kids, Beeldende Kunst & Muziek workshops

Woensdag 23 december 2015, van 15.00 tot 16.00 en van 16.00 tot 17.00 uur, Hoogeveen

Maak je eigen kunstwerk en speel en zing mee zijn de twee workshops waaraan je mee kunt doen tijdens de eerste Kunst&Kidsmiddag, georganiseerd door de culturele instellingen. De workshops staan natuurlijk in het teken van kerst en winter en worden gehouden in Theater de Tamboer, Hoogeveen.

Workshop - schapenwol vilten

Dinsdag 22 en 29 december 2015, van 12:00 tot 15:00 uur, Dwingelderveld, Ruinen

Met schapenwol en een speciale viltnaald kun je leuke dingen doen, bijvoorbeeld een klein schilderijtje vilten. Een begeleider van Natuurmonumenten helpt je erbij. De workshop wordt gehouden in het Theehuys Anserdennen, Ansen.

Vogelsnacks maken

Maandag 21 en 28 december 2015, van 12:00 tot 15:00 uur, Dwingelderveld, Ruinen

Maak een leuke vetbol en een pindasnoepslinger. Zo help jij de vogels de winter door en kun je ze ook nog eens makkelijker bekijken. De workshop wordt gehouden in het Theehuys Anserdennen, Ansen.

Wintermiddag De Onlanderij

Zondag 27 december 2015, van 14:00 uur tot 16:00 uur, Eelderwolde

De verhalenverteller komt langs en verrast je met een bijzonder sprookjesachtig winterverhaal. Je gaat ook je eigen vogelsnack maken en na afloop staat er warme chocolademelk voor je klaar rond het kampvuur. Wintermiddag wordt gehouden in De Onlanden, De Onlanderij, Eelderwolde.

 

Kerst- en winterwandeling

Midwinterwandeling bij Buitencentrum Boomkroonpad

Zondag 20 en 27 december 2015, van 12:00 tot 14:00, Drouwen

Tijdens de wandeling vertelt de gids van Staatsbosbeheer over de ontstaansgeschiedenis en de mammoeten die in het verleden op de Hondsrug leefden. We sluiten af met een warme kop chocomelk bij het kampvuur waar kinderen hun eigen broodje kunnen bakken. Voor deze wandeling moet u zich aanmelden.

Veenpark: Kerstwandeling plus

Zaterdag 26 december 2015 , van 10:00 uur tot 17:00 uur, Barger-Compascuum

Op 2e Kerstdag kan er tussen 10:00 en 15:00 uur, worden gestart voor de nostalgische Kerstwandeling. U kunt wandelen tot 17:00 uur en wordt meer dan eens getrakteerd. Bezoek sfeervolle dorpjes, geniet van veel kerstmuziek, maak een tochtje maken met de Kerst Express.
Na een gezellige wandeling kunt u aan een heerlijk Luxe Winterkostbuffet aanschuiven. U kunt het buffet met de wandeling combineren maar u kunt ook zonder wandeling reserveren. Voor de kinderen is er een speciale kinderhoek met een leuke verrassing. Winterbuffet moet u apart reserveren!

Kerstwandeling Ruinen

Zaterdag 26 december 2015 , van10:00 uur tot 14:00 uur, Dwingelderveld, Ruinen

De wandeling gaat door het Dwingelderveld, je kan even gezellig pauzeren bij het Theehuys Anserdennen en bij camping De Wiltzangh. Onderweg los je een puzzel op,een puzzel oplossen, kom je de kerstman tegen en is er muziek van o.a. Pearl Voices en Popkoor 2000. Er zijn gezellige vuurtjes en misschien kom je de herder nog tegen met de Drentse Heideschapen.

Log In