Dinosauriërs en de Dierenparade

Cosmos Sterrenwacht Lattrop

Tijdens de herfstvakantie (zaterdag 17 oktober t/m zondag 1 november) heeft de Cosmos sterrenwacht in Lattrop een spannend programma waarin dinosauriërs de hoofdrol spelen. Zoals je misschien wel weet zijn de dinosauriërs 65 miljoen jaar geleden uitgestorven door de inslag van een enorme meteoriet. Deze inslag veroorzaakte een klimaatverandering waardoor de dino's uitstierven, behalve de vliegende dinosaurussen: de vogels.

De laatste dagen van de dinosauriërs op de Aarde zijn tijdens de herfstvakantie te zien in de sterrenwacht in de spectaculaire film “Dinosaurs at Dusk". De film is Nederlands gesproken en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Dinosaurs at Dusk is het spannende avontuur van tienerdochter Lucy en haar vader. Beiden zijn gek op alles wat kan vliegen. Vlieg dus met ze mee terug in de tijd en ontmoet bijvoorbeeld de pterosauriers en de voorgangers van de vogels, de gevederde dinosaurussen. Lucy en haar vader maken verre reizen op zoek naar antwoorden op de vraag waarom vogels kunnen vliegen. Zo komen ze terecht in de laatste catastrofale dagen van de dinosaurus. De film is spannend, leuk maar ook erg educatief. Zo leer je alles over bewegende continenten, de beweging van sterren, asteroïden en inslagen en de ontwikkeling van vliegende diersoorten, de vogels. Maar dat is nog niet alles! Heb je wel eens een meteoriet van dichtbij gezien? Heb je er wel eens eentje vast gehouden? Dat kan in de sterrenwacht. De sterrenwacht heeft een meteoriet die speciaal voor de herfstvakantie uit de kluis wordt gehaald en die je mag bekijken en aanraken. Natuurlijk mag je foto's maken van jou en de meteoriet. Ook kun je het planetarium bezoeken. Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien. Tenslotte gaan we omhoog naar de grote koepel met de telescoop. Het is erg indrukwekkend om dit instrument te zien en de koepel te zien draaien. Als het helder is gaan we de Zon bekijken. Voor openingstijden, prijzen en adresgegevens klik hier.

Museum TwentseWelle in Enschede

In het museum kun je elke dag met je smartphone een smarttour doen bij de tentoonstelling Dierenparade. Voor kids vanaf 8 jaar. Ook kun je elke dag een speurtocht doen door het museum bij de tentoonstelling Dierenparade. Inclusief een prijsje. Leuk voor gezinnen met kinderen. Prijs €1,50

Er zijn ook gave workshops:

Inloopworkshop collage maken, voor alle leeftijden. Van maandag t/m zondag.

Inloopworkshop dieren schilderen. Dinsdag van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Demonstratie en informatie dieren prepareren. Woensdag t/m zaterdag van 12:00 uur tot 16: 00 uur.

Op zondag 18 oktober is de aftrap van de Rabo MuseumKids week.

Een feestelijke expeditie met schmink & button corner van De Rode Mutsen en een optreden van de showband Viebèrgo. De expeditie start om 12:30 uur en leidt je langs Rijksmuseum Twenthe, Tetem en TwentseWelle, onder begeleiding van feestelijke muziek. Bij iedere instelling kun je meedoen aan workshops: dierenoptocht tekenen, groepscollage maken of stop-motion. Alle activiteiten starten in Rijksmuseum Twenthe. Daar ontvang je een Museumkidsweek sticker waarmee je toegang hebt tot de expeditie en speurtocht activiteiten (exclusief de speurtocht van de Dierenparade) De expeditie duurt 3 uur, is gratis en toegankelijk voor iedereen!

In het kader van de Rabo Museumkids week zijn er elke dag leuke workshops gepland en een speurtocht. Deelname is gratis.

Op deze dagen wordt een speurtocht voor het gezin of bekenden georganiseerd. Kinderen ouder dan 9 jaar mogen alleen of met vrienden deelnemen. De speurtocht gaat langs de drie instellingen waar verschillende inloopworkshops zoals Feestelijk portret photoshoppen wordt georganiseerd.

De speurtocht start op alle dagen tussen 11:00-14:00 in Rijksmuseum Twenthe. Tijdens de speurtocht bezoek je ook TwentseWelle en TETEM. Duur: minimaal een uur en maximaal drie uur. Aanmelden voor alle dagen is niet verplicht, wel gewenst via receptie@tetem.nl of 053-2308791 (ma t/m vr 09.00-15.00).Vol = vol!

Bij het startpunt in Rijksmuseum Twente ontvangen de kinderen een Museumkidsweek-sticker waarmee ze toegang krijgen tot de expeditie en de speurtocht activiteiten. Let op: de sticker is niet geldig als toegangsbewijs voor andere activiteiten in de musea.

Rabomuseumkidsdag zaterdag 24 oktober.

Vandaag zijn er allerlei extra activiteiten.

Informatie over insecten eten en zelf proeven, alle leeftijden

Python aanwezig: aai, houdt vast of leg hem om je nek. voor alle leeftijden

Inloopworkshop dieren schilderen: alle leeftijden

Professor Knuffel die je knuffeldier determineert (je krijgt een certificaat mee) Tijden: 11:00 – 17:00

Roofvogelshow: verschillende roofvogels aanwezig voor het museum buiten, alle leeftijden

Voor contactgegevens en openingstijden klik hier.

 

 

 Log In