Halloween wonden schminken bij kinderen

Dit jaar is Halloween door corona anders dan anders. Toch is het nog steeds leuk voor kinderen om te verkleden en te schminken!  Maar hoe pak je het aan? 

Vorig jaar wilde mijn kinderen een enge wond op hun gezicht geschminkt hebben. En, hoewel het mij erg leuk leek, kneep ik hem een beetje want ik ben niet heel creatief of artistiek. Samen zijn we op internet gaan zoeken en ik heb een heel eenvoudige manier gevonden om voor een amateur best goede wonden te maken. Op Youtube gaan heel veel mensen allemaal los met verschillende make up sets, die heb ik allemaal niet daarom heb ik de eenvoudige huis tuin en keuken middeltjes gebruikt.

Zie hier mijn resultaat:

 Weerwolf krassen, DIY Halloween schmink

Een gat in je wang en kras, makkelijke DIY Halloween schmink 

 

Hoe maak je deze makkelijke Halloween schmink bij kids? 

Mijn kinderen wisten zelf exact wat ze wilden. De oudste wilde weerwolf krassen over zijn hele gezicht. Mijn jongste wilde liever geen schmink bij zijn ogen maar juist een gat in zijn wang. We hebben dit gemaakt met zelf gemaakte (huidvriendelijke klei) en nep bloed.

Wat heb je nodig?

  • een eetlepel vasaline
  • ongeveer 2 a 3 eetlepels talkpoeder
  • beetje vloeibare foundation (ik gebruik dit het zelf niet maar had wat monstertjes)
  • zwarte mascara of oogpotlood
  • tube nep bloed    

Alles kun je zo bij de drogist kopen. (nepbloed alleen in het seizoen)

In een bakje meng je de vasaline met het talkpoeder tot het een soort klei is. Het mag niet te plakkerig zijn (doe er in dat geval nog wat talkpoeder bij). Het mag ook niet te droog zijn (doe er dan nog wat vasaline bij). Uiteindelijk heb je als het goed is een soort klei die niet aan de lepel of je vingers meer blijft vast plakken.   

Daarna doe je er wat vloeibare foundation bij zodat het een huidkleurige klei wordt.

Voorzichtig "plak" je nu de vormen van de wonden op het gezicht. (let op vooraf even goed het gezicht van de kids wassen en af drogen). Voor een kras, plak je een slangetje op het gezicht , voor een gat een rondje.  

Nu ga je voorzichtig de randen plat drukken zodat het goed aan het gezicht blijft plakken en mooi over loopt. Heb je te veel klei, haal dan wat weg. Zorg dat de klei geleidelijk over loopt in het gezicht.  Dit is best even een werkje. Maar wij vonden het erg leuk om te doen.

Zorg dat er in het midden van de snee of gat nog lekker veel klei over is. Nu ga je met een tandenstoker of achterkant van klein lepeltje voorzichtig een snee of gat maken. Je haalt een beetje klei weg maar laat vooral de randen ook lekker omhoog staan. 

Met mascara oogpotloodje maak je de diepste delen van het gat of de kras zwart.

Daarna met nep bloed wat druppelen in de wond. Het mag er best een beetje uit lopen. 

Tot slot met sponsje of doekje nog wat bloed rondom de wond doen. Dit doe je door te deppen. 

Veel succes en veel plezier tijdens komende Halloween!    

Dit blog is geschreven door Saskia van Go-Kids regio Breda