Op zondag 10 mei is het Moederdag en zal deze speciale dag dit jaar nog belangrijker zijn dan ooit. Moeders mogen dit jaar extra in het zonnetje gezet worden want naast moeder zijn, zijn ze ook partner en vriendin en zijn ze de afgelopen weken ook nog juf geweest. Ze hebben behoorlijk wat ballen hoog te houden in deze corona periode. Redenen te over om haar dit jaar een welverdiende Moederdag te bezorgen.

Maar hoe? De kinderen gaan niet naar school tot 11 mei en dus missen we natuurlijk die liefdevolle knutselwerkjes van de kinderen die ze op school maken. Dat betekent dat we thuis aan de slag moeten, papa’s (of mama’s)! En daar helpt Go-Kids met leuke tips voor Moederdag.

Tips voor een fijne Moederdag thuis

Tip 1: Moederdag ontbijt

Neem geen risico’s en doe samen met de kinderen wat voorwerk. Een lekker ontbijtje op bed is een goede start van de dag. Ben je niet handig in de keuken, bestel een champagne of Moederdag ontbijtje of high-tea bij een lokaal restaurant. Extra verrassing voor de moeders! Of haal een luxe ontbijtje met zelfgemaakte croissants, jus d’orange, aardbeien of hoe mama haar ontbijtje het liefst heeft. (Kan je niet blind vertrouwen op je partner, haal het dan gewoon lekker zelf in huis). De kinderen vinden een ontbijtje maken voor mama super leuk en zijn dan helemaal trots als ze het naar boven mogen brengen.

Tip 2: Moederdag knutsels

Cadeautjes voor Moederdag! Zeg nou eerlijk, die zelfgemaakte knutsels op school zijn toch altijd zo aandoenlijk want de kinderen zijn super trots op hun werk en ze hebben er al natuurlijk stiekem aan gewerkt op school. En hebben geoefend op hun versje. Alleen gaan ze nu pas 11 mei weer naar school dus hier is ook de nodige voorbereiding verreist. Ben je niet creatief? Bij Go-Kids hebben we leuke knutsels voor Moederdag voor je uitgewerkt. En zo zijn de kinderen in de meivakantie weer even zoet bezig. 

>Knutsel een mooie tulp voor Moederdag

Download hier de gratis instructie voor de tulpen.

>Knutsel een mooie bloem voor Moederdag

Download hier de gratis instructie voor de bloemen.

Tip 3: Moederdag cadeau

Naast de leuke knutsel willen moeders toch graag ook een extra leuke verrassing. Een speciaal cadeau voor Moederdag! En ja dat hebben we verdiend na 6 weken thuisscholing! Dus kinderen en papa’s jullie kunnen lekker shoppen (online). Kijk bij de HEMA.nl of BOL.com voor leuke inspiratie! Maar bestel wel op tijd want de pakketbezorging doet er momenteel wat langer over.

Tip 4: Moederdag tekening

Maak een mooie moederdag tekening. Vewen je moeder met een mooie Moederdag tekening. Download hier een leuke moederdag tekening om in te kleuren of verven. Een mooi lint erom en klaar!

Tip 5: Maak samen een taart

Maak samen met de kinderen een lekkere cake of taart voor Moederdag. Of cupcakes of koekjes vinden kinderen ook super leuk om te maken. Geen zin in een ontplofte keuken? Haal een lekkere taart bij de bakker. Maak het thuis gezellig met hapjes en drankjes.

Tip 6: Maak een Moederdag gedicht

Maak een Moederdag gedicht en draag het gedicht voor aan de allerliefst moeder. Voor inspiratie kijk op deze Moederdag site.

Tip 7: Optreden voor mama

Doe een optreden voor je moeder! Verkleed je leuk en doe een speciaal optreden voor je moeder; een playback optreden, dans of theaterstukje. Hier tover je een glimlach op haar gezicht. 

Tip 8: Moederdag picknick

Ga samen picknicken. Neem je moeder mee naar een mooie plekje (of in de tuin) voor een heerlijke picknick met broodjes. En vergeet je picknickkleed niet!

Tip 9: Spa-dagje voor mama

Regel een spa-dagje thuis: mama mag uitgebreid in bad of douche, regel een lekkere bad of douch gel, een lekker gezichtsmaskertje, een nagellakje en regel een lekker drankje voor een heerlijk verwendagje thuis.

Wij wensen alle moeders een heerlijke Moederdag en een fijne tijd samen met de kinderen.

 

Deze blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als jij via die link naar een webshop gaat en daar iets koopt, ik daarvoor een kleine commissie krijg. Dat kost jou niets extra en je helpt mij ermee. Dank je wel!