Experimenteren met Makey Makey - Week van de Mediawijsheid

 

Workshop voor kinderen van 8 - 12 jaar

Creatieve workshop Makey Makey

Tijdens deze creatieve workshop worden kinderen uitgedaagd om dagelijkse voorwerpen te combineren met de stekkers van Makey Makey. Het werkt eenvoudig: een alledaags voorwerp als een banaan wordt via dit apparaatje verbonden met de computer. Nu bedien je de computer met de banaan omdat de computer 'denkt' dat de banaan een toets op een toetsenbord is. Door de banaan aan te raken kun je bijvoorbeeld een letter typen, een geluid afspelen, een poppetje laten springen. Dus klik maar op die banaan, dat wordt zeker lachen!

Deelname aan de workshop bedraagt € 3,50 voor Bibliotheek-leden en € 5,00 voor niet-leden. Opgeven is noodzakelijk, dat doe je hier.

Kijk voordat je je kind blij maakt altijd eerst even of er nog plaats is. Ten tijde van schrijven is er voldoende plek, maar wij houden de reserveringen niet bij. 

 

 

Over de week van de Mediawijsheid

Hoe helpen apps, chats en digitale tools ons in het leven? En wanneer zit technologie ons juist in de weg? Tijdens de Week van de Mediawijsheid van 8 t/m 15 november stellen we iedereen de vraag: wanneer kies jij om aan of uit te staan?

Slim aanstaan verrijkt je leven. Online leer je over nieuwe dingen of vind je je nieuwe droombaan. Je kunt videobellen met de huisarts of met je grote liefde. Je blijft in contact, door het delen van foto’s óf het plannen van je reis.

Maar zodra je te veel tijd besteedt aan appen, scrollen en liken, merk je dat je lichaam protesteert. Of dat de smartphone meer aandacht krijgt dan het eten met je familie. Daarnaast gaan technologische ontwikkelingen razendsnel, wat voor sommige mensen lastig of beangstigend kan zijn.

Daarom is het steeds belangrijker dat we nadenken over hoe we media inzetten. Hoe helpen apps, chats en digitale tools ons in het leven? En wanneer zit technologie ons juist in de weg? Ouders, kinderen, opa’s, oma’s, vrienden, buren, verzorgers, leraren, maatschappelijke organisaties, bedrijven en de overheid: laten we van elkaar leren en elkaar helpen. Tijdens de Week van de Mediawijsheid stellen we daarom de vraag: wanneer kies jij om aan of uit te staan?

Meer weten? Bekijk de website https://www.weekvandemediawijsheid.nl