Musea en tentoonstellingen

Een dagje museum kan heel spannend zijn! Wist je dat er in Drenthe 'Het Grootste Poppenhuis van Nederland' is? Of dat je speelgoed en echte kunstwerken van junk (afval) kan maken? Of dat je van een gewone ei een klein maar uniek kunstwerk kan maken?

Bezoek deze indrukwekkende tentoonstellingen, musea en speciale vakantie programma's:

Drents Museum Assen

Mummies, het Terracotta Leger, de Dode Zeerollen, The Glasgow Boys en Russische- en Noord-Koreaanse schilderkunst. Het Drents Museum haalt de wereld in huis!
Dit voorjaar presenteren wij een tentoonstelling over de fascinerende en mysterieuze Maya's. En natuurlijk kun je altijd bij ons terecht voor een bezoek aan het meisje van Yde, de boomstamkano van Pesse en onze tentoonstellingen op het gebied van art nouveau, art deco en hedendaags realisme. En de toegang voor kinderen is GRATIS!

Wist je dat het bronzen standbeeld van Bartje in de tuin aan de achterzijde van het Drents museum staat?

Speciaal voor kinderen tussen 6 en 12 jaar heeft het Drents Museum een Kindermuseum Boordevol Energie! In het Kindermuseum staat een bijzonder huis waar je fijn kunt spelen. Je kunt de zolder op, in de meterkast kijken of in de kruipruimte kruipen. En overal waar je komt, kom je Energie tegen! Benieuwd?

Speciale aandacht vragen wij voor Het Grootste Poppenhuis van Nederland, een attractie voor alle kinderen van 4 tot 12 jaar. Tijdens deze rondleiding maakt u persoonlijk kennis met een van de Van Liers: ontvanger-generaal Johannes van Lier, dochter Barbara of zoon Helperius van Lier. Of leer een van de bedienden kennen. Al snel ontdekt u dat de wereld er 250 jaar geleden heel anders uitzag dan nu... Je moet wel van tevoren reserveren!

Maar dit is nog niet alles wat Drents Museum te bieden heeft!

Ga in de voorjaarsvakantie samen met je opa en oma op ontdekkingsreis in het oudste stukje van Assen. Haal je schatkaart op bij het Drents Archief en ontdek zes schatten uit het verleden. Kun jij ze allemaal vinden? De opa- en omadagen vinden plaats op dinsdag 1, woensdag 2 en donderdag 3 maart 2016 van 11.00 tot 17.00 uur in het Drents Archief en het Drents Museum.

Het Gevangenis museum Veenhuizen

Wil je iemand in de boeien slaan, je verstoppen in een oud cachot? Wil je weten hoe een politiecel eruit ziet, een gevangeniscel of een isoleer? Bij ons mag je overal in! Bovendien kun je op woensdag- en zondagmiddag en tijdens de schoolvakanties een rondrit maken in een echte oude Boevenbus.

Hou je van speurtochten, spannende verhalen en geheime spreuken? Dan is 'De Vloek van Veenhuizen' echt iets voor jou. Je wordt meegenomen op een reis door de tijd, met het spannende verhaal rond Gaius van Veenhuizen. Of volg De Lange Leo Kinderroute.

En tijdens de Opa en Oma woensdagmiddag kunnen kinderen t/m 12 jaar gratis naar binnen op vertoon van Opa en/of Oma.

St. Oudheidkamer Beilen

Bezoek samen met uw (klein)kind ons museum en ontdek de prachtige collectie. Bekijk Chinees porselein, Delfts-en ander aardewerk, voorwerpen van zilver en goud, meubels en bijzondere schilderijen. Tevens worden oude films getoond over het leven en werken in Beilen in de jaren 30 en 60 van de vorige eeuw. Open op vrijdag middag of op afspraak. Toegang is GRATIS!

Museum Kinderwereld Roden

In speelgoedmuseum Kinderwereld is veel te zien voor kinderen en volwassenen. Van antiek speelgoed zoals poppen, treinen, auto's, LEGO tot aan oude speelautomaten. Naast het bekijken van speelgoed zijn er ook veel mogelijkheden om echt te spelen. Hier kun je fietsen op oude bijzondere fietsen, spelen met diabolo's, tollen en nog meer. Ook is er een knutselzolder en treinpark om te spelen.

Het museumcafé van Speelgoedmuseum Kinderwereld wordt op zondag 28 februari 2016 omgebouwd tot een atelier waar echte kunst wordt gemaakt door kinderen.

De lopende tentoonstelling De Spelende Mens is het startpunt van deze workshop, waar kinderen ideeën en inspiratie op kunnen doen om vervolgens hiermee zelf aan de slag te gaan. Workshop Junk Art voor Kids - kunst van afval door en voor kinderen onder leiding van beeldend kunstenaar Derek Scholte.

Museum Collectie Brands Nieuw-Dordrecht

Laat u verrassen door vreemde en unieke voorwerpen of de kostbare geschriften uit de collecties van Jans Brands. De Collectie Brands is zeer uitgebreid en omvat meerdere categorieën.

Voor kinderen samen met papa en mama of opa en oma: museumschatjes!

Onze zoektocht 'museumschatjes' is geschikt voor kinderen. Zoek de schat die iedereen zou moeten zien en die in ieder geval bewaard zou moeten blijven.

"Kunst op (ei) Schaal" Zeijen

30e Internationale verkoop tentoonstelling van versierde eieren 2016

Er zullen daarom duizenden uniek bewerkte eieren te zien zijn. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken om van een ei een klein maar uniek kunstwerk te maken. Schilderen, boren, knippen, etsen, juist de bewerkingstechnieken zijn van bewonderenswaardige kwaliteit. Deze collectie eieren is uniek in Nederland en zal zoveel mogelijk in vitrines worden geëxposeerd.

Log In