Musea en bezienswaardigheden in de regio


De hele vakantie spelen is natuurlijk ontzettend fijn voor de kids. Toch vinden ze het vaak ook ontzettend leuk om wat dingen te leren en te ontdekken. Een museum is dan een prima idee om ergens tijdens je zomervakantie naartoe te gaan. We hebben er wel een aantal in de regio!

Zaanse Schans en Zaans Museum

Ben je bijvoorbeeld recent nog op de Zaanse Schans geweest met de kinderen? Zo dichtbij, en juist daardoor zó gemakkelijk om niet aan te denken... Met op de schans natuurlijk het Zaans Museum met superleuke kinderactiviteiten.

Molens bekijken

Natuurlijk zijn er naast de Zaanse Schans ook andere plekken waar je molens kunt bekijken. Bezoekerscentrum en molen De Breek bijvoorbeeld - zo'n bijna geheim plekje dat ontzettend de moeite waard is. En prachtig te combineren met een bezoek aan het Schooltje van Dik Trom. Of het molenmuseum De Zaansche Molen in Koog aan de Zaan.

Hollandse tradities

Nog meer traditie vind je in het Marker Museum, maar ook op de Simonehoeve. Op de Simonehoeve kunnen jullie gratis bekijken hoe kaas en klompen gemaakt worden. Hoe leuk is dat?!

Speeltoren in Monnickendam

Of denk eens aan het Waterlandsmuseum De Speeltoren in Monnickendam - weer zo'n museum waar veel regiobewoners nog nooit geweest zijn. In de zolderzaal daar vind je allerlei activiteiten voor de kinderen, bovendien hebben ze een Samendoeboekje voor kids van 4 tot 6 jaar en een Museumspeurtocht voor 7 tot 12 jaar. Superleuk dus om met de kids naartoe te gaan.

Volendam verkennen

Sfeer proeven in Volendam? Wat denk je van het Palingsoundmuseum en Uniek Volendam? Natuurlijk in combinatie met een wandeling over De Dijk en een visje eten als lunch. Maak er gezellig een dagje Volendam van!

In 't Houten Huis in De Rijp

In De Rijp vind je museum In 't Houten Huis, over de geschiedenis van De Rijp en het Schermereiland. Het gaat daar over bijvoorbeeld de haringvangst, de walvisvaart en droogmakerijen. Ze hebben er van alles te doen voor kinderen waardoor die geschiedenis superleuk in beeld komt bij ze!

Strandvondstenmuseum in Castricum

Het strand boeit groot en klein bijna altijd. Het is dan ook superleuk om een bezoek te brengen aan het Strandvondstenmuseum in Castricum. Er zijn speciale speurtochtjes voor kids, een speelhoek voor de kleintjes én een heerlijk terras.

Siplo's GamesXxperience in Beverwijk

Iets heel anders... veel kinderen zijn dol op gamen. Dan vinden ze het vast en zeker leuk om eens een kijkje te nemen in Siplo's Games Xperience in Beverwijk. Daar zijn allerlei oude consoles, games en goodies te zien, maar ook heel veel consoles waar jullie zelf op kunnen spelen!

Wil je meer musea bekijken met de kinderen? Neem dan zeker even een kijkje bij Go-Kids Amsterdam - in onze hoofdstad zijn reuzeveel musea te vinden!

Log In