Kerstvakantie programma van Concordia

De kerstvakantie staat alweer bijna voor de deur! Er is namelijk genoeg te doen bij Concordia voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Graag attendeer ik u dan ook op ons kerstvakantie-aanbod. Wij hebben een aantal prachtige kinderfilms op het programma staan, een vrolijke theatervoorstelling en de sprookjesachtige expositie Er was eens…

DE MOOISTE KINDERFILMS

De kerstvakantie begint meteen goed met de leukste kinderfilms! Vanaf zondag 20 december is er genoeg keuze. In een reis naar het Noorden(7+) zijn we in 1882, waar Sasha naar het verre Noorden vaart om haar opa te zoeken.
Datum: 21, 22, 23, 24, 28, 29, 30 december 13.30 uur

Duur: 81 min + 10 min pauze, Nederlands gesproken
Kosten: € 6,-

 

Casper en Emma hebben zin in een witte Kerst, maar waar blijft de sneeuw? En komt de Kerstman wel bij ze op bezoek? Zie het in Casper en Emma: een vrolijk kerstfeest(4+)!
Datum: 22, 23, 24 december 13.45 uur
Duur: 75 min + 10 min pauze, Nederlands gesproken
Kosten: € 6,-

Mini en de muggen(4+) is een vrolijke animatiefilm over een kleine kever die altijd klaar is voor een avontuur.
Datum: zondag 27 december 13.45 uur

Tijd: 74 min 10 min pauze, Nederlands gesproken
Kosten: speciale BSO-prijs € 5,- (kinderen en begeleiders)

De kortste dag van het jaar, maandag 21 december, is meteen De Dag van de Europese Korte Film. Speciaal voor kinderen vanaf 4 jaar is er een speciaal filmprogramma. Bekijk de leukste animatiefilms zonder dialoog.
Datum: maandag 21 december 13.30 uur

Duur: 43 min + 10 min pauze
Kosten: € 6,-

 

KINDEREXPOSITIE: “ER WAS EENS…"

Laat je fantasie de vrije loop bij de sprookjesachtige kunstwerken in “Er was eens…"! Verdwaal van 12 december t/m 6 maart in het sprookjesbos, verkleed je als je eigen sprookjesfiguur, volg spannende sprookjesworkshops of wandel door de expositie met het leuke doe- en denkboekje.

“Er was eens…" is een expositie speciaal voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Met kunst en workshops voor alle leeftijden! Naast de spannende workshops is er werk te zien van hedendaagse Nederlandse en Duitse kunstenaars uit verschillende disciplines; van illustratie en schilderijen tot fotografie, zeefdrukken en grote installaties.


De kinderexpositie “Er was eens…" is ook te bezoeken zonder deelname aan een workshop.

Workshop voor kinderen van 4 t/m 8 jaar

Bij de toverlantaarn (4 t/m 8 jaar)leren kinderen zelf toveren! Dankzij licht en materiaal toveren we de mooiste sprookjes.
Datum: Zaterdag 19 december 14.00 uur, maandag 21 december 14.00 uur

Zondag 27 december 14.00 uur, zaterdag 2 januari 14.00 uur
Duur: 90 minuten, inclusief een rondleiding door de expositie
Kosten:
€ 7,50

Ga je mee stampen door het sprookjesbos? Al kruipend & sluipend gaan we langs de kunstwerken in de expositie. Welke sprookjes spelen zich af in dit spannende bos? Samen met onze kunstdocent gaan we op zoektocht. Hoe beweegt een wolf en hoe slaapt een prinses?
Datum: Dinsdag22 en dinsdag 29 december 14.00 uur (+ 1 en 3 maart 2016 14.00 uur)
Duur: 90 minuten, inclusief een rondleiding door de expositie
Kosten:
€ 7,50

Workshops voor kinderen van 8 t/m 12 jaar

Sprookjes kinderachtig? Niet bij Concordia! Voor oudere kinderen is er ook genoeg te bekijken en beleven. Ga het grote kleurexperiment aan bij de kleurshow.Kinderen mogen onder leiding van grafisch kunstenaar en kleurgenie Henri van Nuenen vloeken in kleuren, gaan stripkleuren zoeken, mengen knalkleuren, maken vuile kleuren en ontdekken kleurfamilies.
Datum: Woensdag23 december 13.00 en 15.00 uur
Duur: 90 minuten, inclusief een rondleiding door de expositie
Kosten: € 7,50

Elk sprookje heeft een slechterik. Hoe beleven zij het verhaal? Maak het mee in Slechteriken onder druk. Neem een kijkje in het leven van de grote boze wolf, de gemene stiefmoeder of de kwaadaardige koningin.
Datum: Donderdag 24 december en woensdag 30 december 14.00 uur
Duur: 90 minuten, inclusief een rondleiding door de expositie
Kosten: €7,50

Oudere kinderen leren bij de workshop Reusachtig dat sprookjes helemaal niet kinderachtig zijn! We gaan een stad maken van karton. Als de stad klaar is kunnen we als echte reuzen door onze eigen stad lopen. Pas maar op dat je het stadhuis niet platstampt!

Datum: Zondag 23 december,Maandag 28 december

En zondag 3 januari om 14.00 uur
Duur: 90 minuten, inclusief een rondleiding door de expositie
Kosten: €7,50

In januari, februari en de voorjaarsvakantie gaan we gewoon door met de leukste kinderworkshops!Kijk voor de verschillende data en tijden op www.concordia.nlTHEATER: POPPENTHEATERVOORSTELLING NIF NAF NOEF (3+)

Poppentheater Koekla: NifNafNoef (3+)

Gebaseerd op het wereldberoemde sprookje van de drie biggetjes. Er waren eens drie kleine biggetjes; Nif, Naf enNoef. Op een dag zeiden ze gedag tegen hun moeder en gingen de wijde wereld in Ze bouwden elk een huisje. Net op tijd voor de grote, boze Wolf…?
Bekijk deze verrukkelijke voorstelling op woensdag 30 december, 14.30 uur!

Kosten: € 7,50

KIJK VOOR MEER INFORMATIE op WWW.CONCORDIA.NL

Log In