Interessante uitjes in Twente

Kinderen zijn leergierig. Ze staan open voor nieuwe dingen, nemen de hele dag informatie op en vinden het geweldig om nieuwe dingen te kunnen. Deze leuke workshops helpen daar een handje bij...wedden dat ze zichzelf super stoer vinden!

Er was eens een sprookjesachtige kinderexpositie voor kids van 4 t/m 12 jaar. Met kunst en workshops voor alle leeftijden! Naast de spannende workshops is er werk te zien van hedendaagse Nederlandse en Duitse kunstenaars uit verschillende disciplines; van illustratie en schilderijen tot fotografie, zeefdrukken en grote installaties. Sprookjes zijn van alle culturen en van alle tijden. Ze nodigen uit even te verdwalen in een andere wereld. Een wereld van reuzen, feeën en snoephuisjes, maar ook een wereld die precies is zoals je zelf zou willen dat 'ie was. Een wereld waarin alles kan, alles dat je zelf bedenkt. Wat dat betreft verschilt een sprookje niet veel van een kunstwerk…

Stampen door het sprookjesbos - 4 t/m 8 jaar

Al kruipend en sluipend gaan we langs de kunstwerken in de expositie. Hoe beweeg je als wolf? Samen met kunstdocent onderzoeken we hoe sprookjesfiguren bewegen en hoe je ze op diverse manieren kunt uitbeelden.
Kosten: €7,50 inclusief rondleiding

De toverlantaarn - 4 t/m 8 jaar
We gaan toveren! Met bestaand materiaal, zoals plastic zakken, paperclips, papierenpropjes en onze toverlantaarn maken we grappige en magische sprookjesfiguren. Gezamelijk maken we daarna een sprookje met onze eigen getoverde figuren.
Kosten: €7,50 inclusief rondleiding

Reusachtig - 8 t/m 12 jaar
Als je maar klein bent, is de wereld is groot, erg groot. Maar niet voor reuzen. Om te ervaren hoe het is om de wereld vanuit een ander perspectief te bekijken, toveren we ons om tot reus. Als de stad klaar is kunnen we als echte reuzen door onze eigen stad lopen. Pas maar op dat je het stadhuis niet plat stampt!
Kosten: €7,50 inclusief rondleiding

Slechteriken onder druk - 8 t/m 12 jaar
Bekijk de sprookjeswereld eens vanuit de ogen van een slechterik! Want ook de grote boze wolf, de stiefmoeder en de heks hebben magische momenten in de sprookjes. Hoe beleven zij het verhaal?
Kosten: €7,50 inclusief rondleiding

Actuele data en tijden van de workshops zijn te bekijken via deze link.

De workshops zijn alleen voor kinderen! Zo kunnen de ouders even ontspannen winkelen, terwijl de kinderen deelnemen aan de leukste workshops.

 

Museum Twentsewelle is sowieso een bezoekje met je kids waard...maar met deze gave workshops wordt het nog leuker. Ga je op bezoek bij koningin Penelope en koning Odysseus? In onze nieuwe wisselexpositie Penelope & Odysseus kun jij je zeebewoner mee laten spelen! Er is een paleis en er is een onderwater-rijk… Daar kom je vreemde wezens tegen…Maak je er zelf ook een? In het museum staat er een tafel klaar waar jij een vis, een zeemonster of wat je maar zou kunnen tegenkomen onder water kunt tekenen.

Knutselen Penelope & Odysseus 'Maak je eigen glow in the dark-kunstwerk'
Leeftijd:
4 t/m 10 jaar
Aantal: maximaal 12 kinderen
Info:
De mythe over Penelope en Odysseus wordt op sprookjesachtige wijze verteld aan kinderen van 4 t/m 10 jaar. Onze gastenbegeleider neemt de kinderen daarna mee in de betoverende wereld van de Penelope & Odysseus. Hier krijgen ze uitleg over het kunstwerk van licht, geluid en textiel. In de workshopruimte worden afbeeldingen van Griekse goden en zeedieren op de witte wand geprojecteerd met beamers. Deze mogen de kinderen overtrekken met markeerstiften. In de expositieruimte wordt gekeken wat het effect is dat de black lights heeft op de tekening. Zijn ze tevreden dan mogen de kinderen het schilderij met glow-in-the-dark- verf overschilderen zodat het zelfgemaakte kunstwerk ook thuis licht kan geven.
Datum en tijd: 20 februari t/m 26 februari van 14:00 uur tot 15:00 uur (met uitzondering van maandag 22 februari) en 27 februari t/m 6 maart van 11:00 uur tot 12:00 uur en van 15:00 uur tot 16:00 uur.
Prijs: €2,50 inclusief entree
Aanmelden niet nodig

Workshop RaketBouwen 'Bouw je eigen raket'
Leeftijd: 6 t/m 14 jaar
Aantal: maximaal 20 kinderen
Info:
Bouw je eigen raket. In dit proefje schieten kinderen een raket af, met een bruistablet als brandstof. Ze leren wat er gebeurt als een bruistablet in aanraking komt met water.
Datum en tijd: 28 februari, 2 maart, 4 maart, 6 maart van 13:30 uur tot 15:00 uur
Prijs: €5,- inclusief entree
Aanmelden niet nodig

Workshop GameDesign 'Ontwerp zelf een level van een game'
Leeftijd:
8 t/m 15 jaar
Aantal: maximaal 30 kinderen
Info:
Bouw zelf een level van een game. Kinderen bepalen zelf het verhaal en wie de hoofdpersonen zijn. Het eindresultaat wordt uiteindelijk omgezet in een stop-motion film. Er wordt ook gekeken naar wat het verband is tussen kunst en games en kinderen leren waar een game eigenlijk aan moet voldoen.

Datum en tijd: 29 februari van 13:30 uur tot 15:15 uur
Prijs: €12,50 p.p. inclusief entree
Aanmelden via: aanmeldingen@twentsewelle.nl of 053-4807680 VOL = VOL

Voor meer informatie over Museum Twentsewelle en de workshops klik hier.

 

Log In