De kinderen mogen weer naar school vanaf 11 mei, op 10 mei is het Moederdag. Knutsels van school zijn er waarschijnlijk niet? Of misschien heeft juf materialen en/of instructie meegegeven voor een knutsel, maar die kunnen de kinderen natuurlijk niet met de hulp van mama gaan maken. Dus papa... of oppas... of grote broer of zus... of nou ja, iedereen behalve mama: aan de slag!

Mama heeft wel iets geweldigs verdiend

Want hey, mama heeft natuurlijk wel iets moois verdiend op Moederdag toch? Dikke kans dat het thuisonderwijs voor een groot deel - of misschien zelfs helemaal - op haar neerkwam de afgelopen tijd.

Respect voor ouders met basisschool kinderen

Ik kan er niet over meepraten met m'n grote boys die netjes hun middelbare schoolwerk deden zonder gedoe... maar heb diep respect voor alle ouders die de afgelopen weken met hun basisschool kinderen aan het werk zijn geweest. Terwijl ze in veel gevallen zelf ook nog thuis moesten werken. Misschien vonden de kids het maar niets en hadden ze van alles aan te merken op mama-juf of papa-meester: ik zeg RESPECT. 

Wie regelt iets leuks voor mama?

Natuurlijk heb ik geen idee van de verdeling bij jullie thuis. Misschien is er geen papa om een Moederdagcadeau te regelen, dat kan natuurlijk ook. Of deed juist papa al het schoolwerk met de kids. No worries papa's - er komt ook nog een Vaderdag aan. Maar nu zijn de mama's aan de beurt en die hebben het hoe dan ook heus niet makkelijk gehad. Dus - wat gaan kids samen met vaders, oudere kinderen, misschien met opa en oma op afstand, kan ook... regelen voor mama?

Moederdag - Happy Mothers Day

Geen uitstapjes dit jaar

Samen uit eten zit er op 10 mei nog niet in, dat weten we zeker. Een ander uitstapje ook niet, het is immers de bedoeling dat we thuisblijven. Dus vieren we na Koningsdag ook Moederdag lekker thuis. Zullen we er gewoon weer een feestdag van maken? Waarom niet, zou ik zeggen. Een feestdag waarop mama enorm verwend wordt.

Iets lekkers: ontbijt of brunch

Natuurlijk beginnen jullie de dag met iets lekkers: een fijn ontbijtje op bed bijvoorbeeld. Of als ze dat fijner vindt een uitgebreide brunch. De enige  voorwaarde: mama hoeft NIETS te doen. Alles wordt geregeld en zij hoeft alleen maar te genieten.

Ontbijtje voor mama op Moederdag

Dat ontbijtje of die brunch kunnen de kids met wat hulp heel goed regelen. Als je luxer wilt kun je er ook voor kiezen om iets te bestellen: er zijn genoeg bedrijven die in deze corona-tijd aan thuisbezorgen doen, dus check de lokale horeca voor een perfect Moederdag ontbijtje of heerlijke Moederdag brunch. #supportyourlocals 

Knutselen voor Moederdag

Stel: je hebt géén knutselideetjes en materialen gekregen van school. En je bent zelf niet zo van de knutselfrutsel... dat kan natuurlijk. Wat kun je dan zoal maken dat niet zo ingewikkeld, maar wel ontzettend leuk voor mama is?

Mooie tekening: simpel maar altijd geweldig

Het draait er simpelweg om dat mama ziet dat de kinderen moeite hebben gedaan om iets moois voor haar te maken. Dat kan al heel eenvoudig met een écht mooie tekening. Geen afgeraffeld krabbeltje maar één waar duidelijk energie in gestoken is. 

In plaats van een gewone tekening kun je er ook een woltekening van maken:

Vriendschapsarmbandje met hartjes

Dit is ook leuk voor de wat oudere kinderen: een vriendschapsarmbandje met hartjes maken voor mama. Juf Jannie laat in dit filmpje zien hoe het moet - wel gericht op Valentijsdag maar ach, voor mama voel je toch ook pure liefde?

Bloemen in een vaas knutselen

Mama is natuurlijk ook dól op bloemen. Echte zijn prachtig en zeker een goed idee voor moederdag, maar hoe leuk is het om bloemen voor haar te knutselen? Daar heeft ze ook nog eens veel langer plezier van... 

Zo heeft Juf Jannie nog héél veel geweldige knutselvideo's op haar YouTube kanaal staan, kijk maar eens.

Cadeautje kopen voor mama

Het hoeft natuurlijk helemaal niet, want met een lekker ontbijtje en een mooie knutsel die met liefde voor haar is gemaakt is ze vast en zeker al superblij. 

Vergeet oma niet!

Oma is ook moeder... juist in deze tijd is het extra belangrijk om ook aandacht aan oma te geven. Die heeft jullie al een tijdje niet meer kunnen knuffelen dus wordt vast héél blij als ze iets moois van jullie krijgt. 

Wat moet je kopen voor Moederdag?

Stel, je wilt wel een cadeautje regelen. Wat moet je dan kopen? Ik zeg: daar is geen standaard voor - het is maar net wat mama het allerleukst vindt. Of wat ze toevallig nodig heeft. Persoonlijk vind ik het alleen wel leuker om iets te krijgen dat écht voor mij is, niet iets voor het huishouden bijvoorbeeld. 

Inspiratie voor Moederdag cadeautje

Maar heb je inspiratie nodig omdat je het niet aan mama wilt vragen (want dan is het geen verrassing)?

Invulboekje!

Dit vind ik persoonlijk heel leuk: een invulboekje voor mama. En er is er één speciaal voor Moederdag:

Zoedt invulboekje Allerliefste mama - invulboekje.nl

Spelletje!

Of misschien is mama wel dol op spelletjes? Met de kinderen of met andere grote mensen... je vindt heel veel toffe spelletjes op de website van 999games.nl. Regenwormen junior bijvoorbeeld, al te spelen met kids vanaf 5 jaar!

Regenwormen junior bij 999games

Tijdschrift abonnement!

Als er nou iets écht voor mama zelf is... dan is het wel een abonnement op een tijdschrift. Heerlijk elke week de Flair , Viva, of de Story in huis bijvoorbeeld... of 16x per jaar de Nouveau.

Of 10x de Libelle mét een HEMA-cadeaubon?

Nog meer ideetjes?

Niet helemaal iets voor jullie mama? Check dan eens deze websites voor nog heel veel ideetjes:

  • Bol.com - daar is zo ongeveer alles te vinden dus genoeg inspiratie voor Moederdag
  • HEMA.nl - heel veel mama's zijn dól op spullen van de HEMA toch?
  • YourSurprise.nl - met heel veel leuke foto- en bedrukte cadeaus voor Moederdag
  • Xenos.nl - heerlijke winkel met heel veel leuks voor mama

Nou, hiermee moet het toch lukken om iets leuks voor mama te vinden? Weet je het echt niet? Dan kun je altijd nog kiezen voor een speciale Moederdag Cadeaubon van KadobonOnline.nl. Kan ze zelf online haar cadeau uitkiezen!

En nogmaals: met een lekker ontbijtje, een mooie knutsel en heel veel knuffels en liefde is het eigenlijk natuurlijk helemaal niet nodig om ook nog iets te kopen....

Maak er een heerlijke Moederdag van met héél veel liefde - lekker thuis en samen.

 

Anneke Ranzato - Go-Kids

Deze blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als jij via die link naar een webshop gaat en daar iets koopt, ik daarvoor een kleine commissie krijg. Dat kost jou niets extra en je helpt mij ermee... dank je wel dus!