Het Cinekid Festival is momenteel in volle gang! Afgelopen woensdag opende het festival op de hoofdlocatie in Amsterdam, maar Nijmegen had de opening al de zaterdag ervoor. Het festival vindt namelijk plaats tijdens de herfstvakantie en aangezien Midden- en Zuid-Nederland een week eerder vakantie hebben dan Noord-Nederland had Arthouse Lux in Nijmegen dit jaar de officiële landelijke opening. Deze stad is een van de tientallen plaatsen waar dit jaar Cinekid on Tour plaatsvindt.

Bijzondere première De Ludwigs

In Nijmegen werd het festival geopend door de directeuren van Cinekid Festival en Arthouse LUX, gevolgd door de vertoning van de openingsfilm Ted Sieger's Molly Monster, een film geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar die gaat over het monstertje Molly. Nijmegen had behalve de officiële opening van het festival ook een bijzondere première in het openingsweekend, namelijk de eerste vertoning van het nieuwe Nickelodeon-avontuur van De Ludwigs, genaamd 'Op jacht naar de Stenen Schat'. Ook de cast van De Ludwigs was bij deze vertoning op het grote witte doek aanwezig!

Spannende ervaring

Go-Kids regio Nijmegen had in samenwerking met theater Lux een een winactie waarbij deelnemers kans maakten op kaartjes voor de première en een meet & greet met de cast. De zusjes Isa (8) en Zara (6) uit Grave waren twee van de gelukkige winnaars. De meiden zijn grote Ludwigsfans en vonden het een geweldige ervaring! "Mooi om op een groot doek te zien, maar het was wel spannend." Spannend was het ook om de castleden te ontmoeten en met ze op de foto te gaan. "Niets was de castleden te veel", vertelt moeder Lonneke, "ze namen alle tijd voor Isa en Zara, geen vraag was te veel. Foto zus, handtekening zo, knuffel zus, knipoog zo. Mijn jongste dochter lag 's avonds in bed en ik vroeg wat ze het leukste vond. Ze zei met een glimlach, ik heb nog nooit iemand van tv in het echt gezien en nu heb ik er heel veel tegelijk gezien!"

Films, voorstellingen en nog veel meer!

Ook de vriendinnen Fay en Noortje (beiden 8) uit Milsbeek hadden kaartjes gewonnen voor de première inclusief de meet & greet. "De rode loper was erg leuk. We vonden het ook spannend om vragen aan de cast te mogen stellen en op de foto te gaan met deze echte sterren!" Moeder Sarah vult aan: "Het was een intieme sfeer in Lux vond ik, niet massaal en voldoende ruimte om de cast te ontmoeten. Was top!" Behalve deze meiden zijn er door het hele land nog veel meer kids in de leeftijd van 4 tot 14 jaar die veel plezier (gaan) beleven aan het Cinekid Festival. De komende dagen - en op sommige locaties zelfs nog ruim een week - zijn er films, voorstellingen, workshops en nog veel meer! Ieder theater heeft een basis Cinekid programma en voegt zelf extra activiteiten toe. Daarnaast zijn er bij alle theaters media- en knutselactiviteiten.

Programma Cinekid Festival

Ga naar het programma van Cinekid Festival Amsterdam om te zien wat er op de hoofdlocatie van het festival allemaal te doen is. Wil je het programma weten van andere theaters, ga dan naar Cinekid on Tour.

Dit blog is geschreven door: Patrick Kerkhoff, Go-Kids regio Nijmegen