Wandelen over Water 2019

Wandelen over Water 2019

Tijdens Pinksteren, op 9 en 10 juni, kun je wandelen over water in het Guisveld! Een machtig mooie ervaring voor het hele gezin.

Wandelen over water in het Guisveld

Met overtuiging en wilskracht lukt het iedereen. De route is in totaal bijna vier kilometer lang. Het pad is niet verhard, dus goede schoenen of laarzen is aan te raden. Deelname is gratis en honden zijn niet toegestaan. 

Gratis wandeling met kinderactiviteiten

Loop op eigen gelegenheid de wandelroute dwars door het Guisveld. Het pad voert je afwisselend door een landschap van rietlanden, bloemrijke weiden en slootjes. Vlotbruggen verbinden de verschillende eilandjes tijdelijk met elkaar. Kinderen mogen bij NME Zaanstad met een schepnetje waterbeestjes vangen en onderzoeken wat ze opgeschept hebben. Op 2e Pinksterdag kunnen ze bovendien hun eigen insectenhotel knutselen.

Vaartocht met Staatsbosbeheer

Wil je het Guisveld vanaf het water ontdekken? Reserveer dan een vaartocht. Onder begeleiding van een gids dobber je door het veenweidegebied. Je vaart langs rietlanden en graslanden waar je de verschillende weidevogels ziet die dit voorjaar gebroed hebben. Misschien spot je wel één van de vele soorten rietvogels, zoals de blauwborst, het baardmannetje of zelfs de roerdomp. Bij de eindhalte  staat Vogelwacht Zaanstreek klaar om al je vragen te beantwoorden over de vogels die je onderweg bent tegen gekomen!  De vaartocht kost € 5,= per persoon (kinderen t/m 3 jaar gratis) - je kunt 'm boeken via de website van Staatsbosbeheer.

Gaan jullie ook wandelen over water met Pinksteren?

Op zondag 9 juni is het pad al geopend vanaf 06.00 uur in de ochtend en waan je je door één van de stilste gebieden van de Zaanstreek. Als je goed luistert kun je dan zelfs de roep van de zeldzame roerdomp horen.

Maandag 10 juni gaat het pad open vanaf 09.00 uur en zijn er extra activiteiten speciaal voor kinderen. 

Op beide dagen sluit de route om 16.00 uur. De start van de route is achter het NS Station Wormerveer - Wandelweg 8 - 1521 AG - Wormerveer.

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in het weekend of de vakanties in de regio?
Ik stuur ze je met plezier GRATIS in de mail!

GRATIS UitTips!