Kerstbomenactie in Zaanstad

  • van:  12 januari 2019 09:15
  • tot:  12 januari 2019 15:30
Kerstbomenactie in Zaanstad

Als de feestdagen voorbij zijn, is het weer tijd om de kerstboom de kamer uit te doen. Doe mee met de kerstbomenactie in Zaanstad op zaterdag 12 januari 2019 en je oude kerstboom wordt weer compost en levert ook nog eens geld op. De gemeente laat afgedankte kerstbomen graag op een verantwoorde manier afvoeren en verwerken tot compost. Lever daarom jouw kerstboom in op één van de inleverplekken. Dit is goed voor een leuk zakcentje en draagt bij aan de deelnemende verenigingen.

Zakcentje & geld voor verenigingen door inleveren kerstboom

Op 12 januari levert elke ingeleverde kerstboom een bon op die ter plekke is in te wisselen voor € 0,20. De gemeente Zaanstad keert daarnaast voor elk opgehaalde bon € 0,40 aan de verenigingen uit. Iedere ingeleverde bon steunt een vereniging. Het is ook mogelijk de bomen eerder op te laten halen. Wanneer via de klantenservice van HVC (0800-0700) minimaal 50 kerstbomen zijn aangemeld, rijdt HVC een extra route door heel Zaanstad. Tussen 4 en 11 januari 2019 rijdt er dan een wagen die de kerstbomen ophaalt.

Kerstbomenberg in Zaanstad

De gemeente hoopt dat alle kinderen samen ook dit jaar zorgen voor een huizenhoge kerstbomenberg. Verbranden van al die duizenden bomen brengt veel CO2 de lucht in en draagt bij aan het broeikaseffect. Daarom kiest gemeente Zaanstad voor een duurzame oplossing en laat zij HVC de kerstbomen verwerken tot compost.

De inleverplekken van de kerstbomenactie vind je op de website van HVC Groep.

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in het weekend of de vakanties in de regio? GRATIS in je mail: schrijf je in voor de Weekend- & Vakantietips van Go-Kids Zaanland (=Zaanstreek-Waterland)!