Autismevriendelijk bezoek aan het Scheepvaartmuseum

Autismevriendelijk bezoek aan het Scheepvaartmuseum

Speciaal voor families met kinderen met autisme heeft het Scheepvaartmuseum een prikkelarm programma ontwikkeld. Overdadige achtergrondgeluiden of het gebruik van sfeerverlichting kan voor deze kinderen storend zijn, daarom wordt het museum tijdens dit programma aangepast.

Prikkelarm familiebezoek aan het Scheepvaartmuseum

Tijdens het familiebezoek gaan de deelnemers samen met een museumgids naar een tentoonstelling. De museumdocenten houden rekening met de wensen van de groep. Interactieve elementen worden zoveel mogelijk uitgezet. Na de rondleiding is er een knutselactiviteit. 

Daarna kunnen families het museum op eigen gelegenheid bezoeken. Hiervoor is een prikkelplattegrond beschikbaar die aangeeft of een ruimte prikkelrijk of juist prikkelarm is. Als er teveel prikkels zijn kunnen bezoekers gebruik maken van de chill-out ruimte. Dit is een plek met geluidswerende koptelefoons waar de kinderen tot rust kunnen komen.

Meer  details over dit programma vind je in onze blog!

Aanmelden voor dit speciale autismevriendelijke programma in Amsterdam

Lijkt dit je wel wat voor jouw gezin? Je kunt je gezin aanmelden door een e-mail te sturen aan educatie@hetscheepvaartmuseum.nl. Vermeld daarin de datum waarop jullie willen meedoen, het aantal personen en de leeftijd van de kinderen. Per groep kunnen er maximaal 15 personen meedoen, dus zorg dat je er op tijd bij bent! 

Nadat je je hebt aangemeld krijg je direct een wegwijzer met het programma. Hiermee kunnen jullie je thuis fijn voorbereiden op het museumbezoek.

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in het weekend of de vakanties in en om Amsterdam? GRATIS in je mail: schrijf je in voor de Weekendtips & Specials van Go-Kids Amsterdam!