Animatiefilms voor kinderen op het Animatiefilm Festival bij FluXus

  • FluXus Bij  FluXus
  • van:  16 februari 2019 11:00
  • tot:  16 februari 2019 12:30
Animatiefilms voor kinderen op het Animatiefilm Festival bij FluXus

Tijdens het Animatiefilm Festival bij FluXus in Zaandam worden om te beginnen animatiefilms voor kinderen vertoond. Daarna gaat het nog de hele dag door met filmpjes - entree is voor de hele dag!

FluXus Animatiefilm Festival

De hele dag animatiefilmpjes kijken van over de hele wereld? Dat kan zaterdag 16 februari bij het FluXus Animatiefilm Festival. Tijdens dit kleine animatiefestival worden verschillende animatiefilms vertoond voor jong en oud. De films komen van over de hele wereld, maar één deel is speciaal gewijd aan animaties uit Nederland. Je maakt kennis met onder andere getekende animaties, stop motion en 3D animaties.  

Films en workshops

Het festival begint om 11.00 uur met een programma vol films voor kinderen. Daarna is er een animatieworkshop voor jong en oud. In deze workshop maken je zelf een animatie met docenten van FluXus. De tijdens deze workshop gemaakte films worden 's avonds vertoond tijdens de Awards Ceremonie.

Awards Ceremonie: jij jureert!

Als kijker maak jij deel uit van de publieksjury. Stem op de mooiste, bijzonderste, gekste, leukste, interessantste film en wie weet wint jouw gekozen filmpje een speciale prijs. De prijsuitreiking is tijdens de Awards Ceremonie aan het begin van de avond. De prijs - ontworpen door het FluXus Productieteam - wordt verstuurd naar de regisseur van de film.

En dat alles voor 5 euro!

Dagentree voor het filmfestival is 5 euro. Daarmee kun je genieten van alle programma-onderdelen!

Het programma (onder voorbehoud)
11.00 uur animatiefilms voor kinderen
12.30 uur animatiefilms uit Nederland
14.00 uur animatiefilms van over de hele wereld
15.30 uur animatiefilms van over de hele wereld
18.30 uur Awards Ceremonie
20.00 uur Inspiratielezing Sanja Marusic (deur open om 19.30 uur)

Organisatie en initiatief: FluXus Zaandam

De organsiatie is in handen van FluXus programmacoördinator Beeldende kunst en digitale media Linda Willemszoon en initiatiefnemers Myra Emmen Riedel en Jorn Leeuwerink. De workshops worden verzorgd door de netwerkdocenten Gabriëlle Bosman en Niels Otten.

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in het weekend of de vakanties in de regio? GRATIS in je mail: schrijf je in voor de Weekend- & Vakantietips van Go-Kids Zaanland (=Zaanstreek-Waterland)!