Speeltuinen in Zaanstreek, Waterland en Purmerend

Wat is fijner dan heerlijk met je kids naar een gezellige speeltuin? Dat kan natuurlijk de buurtspeeltuin om de hoek zijn. Dat zijn soms heel behoorlijke speeltuinen, zoals speeltuin Blok in Krommenie en de speeltuin op Marken. Misschien wil je soms naar een nog wat grotere speeltuin, zo één waar je ook wat te drinken en te snoepen kunt halen en de hele dag heerlijk kunt doorbrengen met je gezin.

Grotere speeltuinen

De grotere speeltuinen in onze regio zet ik graag voor je op een rij. Iedereen heeft er wel één in de omgeving. Bovendien is het voor de variatie ook leuk om eens niet te kiezen voor de speeltuin in je eigen gemeente. Zo ontdekken de kids weer een andere speeltuin met voor hen nieuwe toestellen en mogelijkheden:

Combinatie van kinderboerderij met speeltuin en ponypark

We zijn in onze regio ook een paar plekken rijk waar de kids met dieren kunnen knuffelen, spelen én ponyrijden. Hoe leuk is dat? Ga zeker een kijkje nemen bij:

Speeltuinen in recreatiegebieden

Naast de afgesloten en intensief beheerde speeltuinen hebben we ook best grote speeltuinen in de verschillende recreatiegebieden. Denk bijvoorbeeld aan Het Twiske: zowel aan de Oostzaan-kant (Avonturenspeelplaats) als aan de Den Ilp-kant (Speelsloot) kunnen de kinderen heerlijk spelen terwijl jij op een stoeltje of handdoek in het gras zit.

Ook op het Hemmeland in Monnickendam kunnen de kinderen superfijn spelen.

Log In