Slecht weer in Zaanstreek-Waterland... wat te doen met de kids?

Is het slecht weer vandaag in Zaanstreek-Waterland? Regen, hagel, sneeuw, storm... geen weer om buiten te spelen of er buiten op uit te gaan met de kinderen. De hele dag binnen zitten is ook niet altijd geweldig, dus wat kun je weatherproof gaan doen met ze? Gelukkig zijn er genoeg overdekte activiteiten met kinderen in de regio de Zaanstreek, Purmerend en Waterland!

Weatherproof activiteiten: fijn op pad bij regen

Wat kun je gaan doen als het regent in Zaanstreek-Waterland en je wel graag de deur uit wilt? Ik kan je zo wel een aantal ideetjes geven natuurlijk:

  • indoor spelen,
  • trampoline springen,
  • overdekt zwemmen,
  • naar de bioscoop voor een fijne jeugdfilm,
  • theatervoorstelling,
  • bowlen,
  • glow-in-the-dark minigolf,
  • naar een kindvriendelijk museum,
  • ergens gaan lunchen of gewoon wat drinken op een plek waar de kids kunnen spelen.
  • samen met de kids ontsnappen uit een coole escaperoom

Kortom: er is genoeg te verzinnen om met de kinderen te gaan doen als het slecht weer is. Het is maar net waar jullie zin in hebben, wat er bij jouw gezin past en wat voor budget je hebt qua kosten. 

Je kunt je natuurlijk ook niks aantrekken van de regen en toch naar buiten gaan. Meestal vinden wij als volwassenen dat vervelender dan de kinderen, want met regenlaarzen aan stampen in de plassen is toch ook ontzettend leuk!

Uitjes zoeken bij slecht weer in Zaanstreek-Waterland

Bij Go-Kids op de website kun je heel handig de uitjes filteren op allerlei kenmerken. Zo kun je bij de eigenschappen kiezen voor Indoor of Outdoor. Bij regen of ander slecht weer is indoor vaak een beter idee dan outdoor. Dus vink je alleen Indoor aan om de activiteiten te vinden die overdekt zijn.

Indoor uitjes zoeken op Go-Kids

Je kunt trouwens op nog veel meer eigenschappen zoeken. Ook op de leeftijd(en) waarvoor de activiteit geschikt moet zijn. En op het soort uitje!

Wat voor soort uitje wil je?

Het is maar net waar jij en de kinderen zin in hebben: lekker spelen en ontdekken, een film of theatervoorstelling kijken, fijn naar een kindvriendelijk museum, naar andere attractie of bezienswaardigheid. Wil je zwemmen, of een ander sportieve activiteit gaan doen met ze? Wil je de natuur in of ergens dieren kijken en knuffelen? Je kunt het allemaal aangeven om gemakkelijk het ideale uitstapje voor jouw gezin te vinden!

Soorten uitjes op Go-KIds

Waar wil je naartoe rijden?

Tot slot kun je een straal aangeven waarbinnen je wilt zoeken, met een plaats naar keuze in het centrum. Je geeft aan welke afstand je wilt afleggen met de auto, fiets of benenwagen - zodat er niet allerlei uitjes op je scherm komen die je gewoon te ver weg vindt. Daarvoor gebruik je dit blokje:

Uitje zoeken op locatie

Je klikt op 'Rondom plaats', dan verschijnt een aantal plaatsen in de regio. Je vinkt daar aan welke plaats je als centrum wilt hebben. Vervolgens kun je de afstand aanpassen: de standaard omtrek van 50 kilometer rondom de centrumplaats is je misschien te groot? Om die aan te passen sleep je het bolletje naar links, dan zie je het aantal kilometers veranderen. Een voorbeeldje: wil je op pad binnen 10 kilometer gemeten vanuit Purmerend? Dan ziet het er zo uit:

Uitjes binnen straal van 10 kilometer van Purmerend

Heb je alle zoek-criteria ingevuld waar jouw ideale uitje met de kinderen aan moet voldoen... dan klik je op 'Zoeken' en krijg je de selectie van uitjes die aan jouw wensen voldoen op je scherm. Superhandig, of niet dan?

Log In