Lockdown ThuisTip: je eigen puzzel maken

Lockdown ThuisTip van Go-Kids: een puzzel maken van een zelf gemaakte tekening of ingekleurde kleurplaat. 4x leuk: tekenen, kleuren, knippen en puzzelen!

Stap 1: tekenen of kleuren - misschien plakken?

Laat de kinderen een mooie tekening maken, of een kleurplaat inkleuren. Als je wat dikker papier of karton in huis hebt, is het beter om de tekening hierop te plakken. Is de tekening of kleurplaat helemaal klaar en naar wens? Maak er dan een foto van.

Stap 2: knippen

Knip vervolgens de puzzel in puzzelstukken. Bedenk wel even voor welke leeftijd deze puzzel wordt. Hoe jonger het kind, hoe groter je de stukken knipt.

Stap 3: puzzelen

Als je er eenmaal een puzzel van hebt gemaakt kun je die zelf in elkaar leggen, maar nog leuker is als een ander dat doet. Die heeft de tekening of kleurplaat tenslotte niet zelf gemaakt, dan is het moeilijker.

Cadeautje voor iemand in quarantaine

Ken je iemand die in quarantaine zit? Hoe leuk is het dan om de puzzel weg te geven?!

Stop alle stukjes in een enveloppe.  App de foto naar 1 van de gezinsleden dat in quarantaine zit en stop de enveloppe met puzzel bij hen in de brievenbus.

Met behulp van de foto kunnen de kinderen dan een puzzel maken, die door jullie zelf gemaakt en bedacht is. Super leuk toch?! Natuurlijk sturen ze dan ook even een foto terug van het resultaat.

Check jouw Go-Kids regio

Log In