Koningsdag, dat is eigenlijk gewoon overal feest. Door de hele regio vind je vrijmarkten en andere gezellige plekken. De grote trekpleisters in Zaanstreek-Waterland op Koningsdag 2019 vind je hieronder. Misschien leuk om eens naar een andere vrijmarkt te gaan, in een ander deel van onze mooie regio.

Vrijmarkten op Koningsdag 2019 in de Zaanstreek

In Zaandam is het in elk geval groot feest voor de koning op de Zuiddijk, op het Hembrugterrein en in Poelenburg.

Westzaan heeft vrijmarkt, braderie en muziek op de Torenstraat, Kerkbuurt en Lambert Meliszstraat. 

Wormerveer viert Koningsdag op het Marktplein van 8.30 tot 15.30 uur, en Assendelft een uitgebreid programma op verschillende plekken.

Vrijmarkten op Koningsdag in Purmerend

Purmerend heeft twee plekken met grote vrijmarkten: in het Leeghwaterpark en in het stadje (de binnenstad). Op de Koemarkt wordt Koningsdag feestelijk muzikaal afgesloten. In het Leeghwaterpark is ook speeltuin De Speelkraam gewoon geopend, altijd fijn voor de kids.

Feest in Monnickendam

Het stadje Monnickendam is niet groot, maar er gebeurt op Koningsdag van alles! In de binnenstad natuurlijk, maar is ook een vrijmarkt op 't Spil en op de Beestenmarkt (allebei alleen voor kinderen!). Prins Poemel van Pameland kom ook naar de Beestenmarkt, leuk voor kids van 3 t/m 10 jaar. En er is een Hoedenwedstrijd en aubade bij de Brandweerkazerne. Tot slot is er ook nog de Oranjekermis op het parkeerterrein Bolwerk - met 27 april als laatste draaidag.

Koningsdag in Edam-Volendam

In de gemeente Edam-Volendam is op Koningsdag ook van alles te beleven.

Koningsdag in Zuidoostbeemster

In de Zuidoostbeemster kunnen de kids heerlijke spelletjes doen bij  Buurthuis Zuidoost.

Check Pllek in Amsterdam-Noord

Voor een groot deel van onze regio is Amsterdam-Noord heel dichtbij en goed te bereiken. Wat dacht je dan ook van een bezoek aan Pllek in Noord op Koningsdag? Het is daar de hele dag feest op de NDSM Vrijhaven, met springkussen en Circus Kristal - superleuk én gratis!

Nog meer!

Deze informatie wordt in de periode tot Koningsdag nog regelmatig aangevuld. Mis je een leuke plek om naartoe te gaan op Koningsdag in de regio Zaanstreek-Waterland? Laat het ons weten!

Log In