Westfriese folkloredagen: Dag van de oude ambachten

  • van:  4 juli 2019 08:30
  • tot:  4 juli 2019 15:30
Westfriese folkloredagen: Dag van de oude ambachten

In het zomerseizoen zijn er in Schagen elke donderdag Westfriese Folkloredagen. Leuk voor toeristen, maar natuurlijk ook voor inwoners van de regio!

Programma voor de Dag van de ambachten

Tussen 9.00 uur en 16.00 uur tal van oude ambachten te bewonderen op de Nieuwstraat. Het echte ambachtswerk dus! Ook speelt er een handdraaiorgel in de Nieuwstraat. En vanaf 12.00 uur Tanen van zeilen en ganzenveer schrijven en een scharensliep anno 1935 op de Markt.

Uitgebreide demonstraties kantklossen, maar ook de kaasmaker, touwslager en boekbinder zijn aanwezig en laten zien hoe vroeger werd gewerkt.

Als extra festiviteit tijdens de openingsdag treedt er shantykoor het Scheepstuygh op. Al meerdere keren waren zij bij ons te gast, ‘het Scheepstuygh’ uit Schagen. Ze zullen optreden rond de Markt.

Gaan jullie ook naar de Westfriese Folkloredagen?

Je vindt de Westfriese Folkloredagen op de Markt (1741) in Schagen. Natuurlijk vind je alle detailinfo op de website van de Westfriese Folklore.

Foto: website Westfriese Folklore

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in de vakanties in de Noordkop, regio Alkmaar of Westfriesland? GRATIS in je mail: schrijf je in voor de Vakantietips & Specials van Go-Kids Noordkop, Go-Kids regio Alkmaar en/of Go-Kids Westfriesland!