Lichtjesfeest in Hoorn!

  • van:  8 december 2018 18:45
  • tot:  8 december 2018 20:15
Lichtjesfeest in Hoorn!

Op zaterdag 8 december wordt op een gezellige manier het licht in de haven van Hoorn ontstoken. Lopend en varend brengen kinderen uit de stad het licht de haven in. Langs de route roepen zij naar de schippers:“Lichtjes aan!!” om de kerstverlichting aan te steken. Zo ontstaat tijdens de tocht een lint van feestelijk verlichte schepen.

Route van de lichtjestocht

De lichtjestocht start vanaf de hoek Oude Doelenkade/Slapershaven. Onder begeleiding lopen de kinderen langs de binnenhaven, langs het Hoofd, via de Krententuin en daarna de westzijde van het Oostereiland naar het terrein van Centrum Varend Erfgoed. 

Gezellig feest met licht en warmte

Daar warmen de deelnemers lekker op bij licht, vuur, muziek en chocolademelk - voor volwassenen is er ook glühwein. Op het terrein staat er een hete ton van Scouting om marshmallows te smelten en is er een kleine openlucht expositie te bekijken. Loop ook mee: alle kinderen en volwassen begeleiders versierd met lichtjes!!

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in de vakanties in Westfriesland? GRATIS in je mail: schrijf je in voor de Uittips & Specials van Go-Kids Westfriesland!