Kijkdagen Bronstijdboerderij in het Zuiderzeemuseum

Zaterdag 17 en zondag 18 augustus kun je in het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen weer een kijkje nemen op de bronstijdboerderij.

Ervaar de Bronstijdboerderij

Ervaar en zie hoe het was om te leven op een boerderij in de bronstijd! Ga zelf aan de slag met verschillende leuke en leerzame activiteiten en bezoek daarnaast demonstraties graanmalen, koekjes bakken of hoofdband vlechten. Zo krijg je een goede indruk van het leven in de prehistorie!

Wandeling door het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum

Wandel terug in de tijd over de klinkerstraatjes van het buitenmuseum. Meer dan honderdveertig historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp. Ontmoet de bewoners van Urk, bezoek het kaaspakhuis en kijk mee bij de smid.
Weet jij (nog) waarvoor een boerenleenbank diende? Kom het ontdekken! En mis ook vooral niet de hedendaagse designpresentaties geïnspireerd op het wonen en werken van vroeger. Hongerig geworden van de historie? Eet dan een heerlijk vers gerookt visje bij de visrokerij of geniet bij café Hindeloopen van iets lekkers én het prachtige uitzicht over het IJsselmeer.

Foto: website Zuiderzeemuseum

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!