Kijkavond bij Volkssterrenwacht Orion

Kijkavond bij Volkssterrenwacht Orion

Soms vraag je je af wat zich boven je hoofd daar afspeelt in het heelal. Een tipje van de sluier hierover wordt opgelicht tijdens de kijkavonden bij Volkssterrenwacht Orion in Bovenkarspel.

Het heelal bekijken door échte telescopen

Nog nooit de kraters van de maan gezien van heel dichtbij? Kom deze dan bekijken door de telescopen, die bij Orion staan!
Bezoekers kunnen door de giga grote telescopen in de koepelruimte naar het heelal gluren; ook met eigen camera of mobiele telefoon kan er via de telescoop door bezoekers een foto van de maan gemaakt worden: hoe leuk is dat?

Op het dakterras van Orion staan ook een aantal telescopen opgesteld, waar je bij helder weer doorheen kan kijken naar de maan, Mars, sterrenhopen zoals de Plejaden, sterrennevels (waaronder de Orionnevel) en er wordt uitleg gegeven over sterrenbeelden.

Presentaties en proefjes

In het planetarium worden er met een speciale planetariumbeamer een aantal prachtige presentaties over heelal en ruimtevaart vertoond en wordt er een overzicht gegeven van sterrenbeelden. Ook kan er ingezoomd worden op de maan, planeten en de actuele sterrenhemel.
In de expositieruimte is er van alles te zien en te beleven over sterrenkunde, ruimtevaart en geologie (waaronder een mooie collectie meteorieten, mineralen, fossielen en dino-onderdelen). Er worden o.a. leuke natuurkundige proefjes gedaan en uitleg gegeven over de breking van het licht, statische elektriciteit en magnetisme; ook kun je kijken door microscopen en een interactief reisje maken door het heelal via het grote touchscreen.

Gratis toegang tot de kijkavond bij Volkssterrenwacht Orion

Er zijn vrijwilligers van Orion aanwezig om al jullie vragen te beantwoorden. Het bezoek aan de kijkavond is helemaal gratis - aanmelden is niet nodig. Meer informatie vind je op de website van Volkssterrenwacht Orion - bellen kan naar 06-48850445. Je vindt de sterrenwacht op de 1e verdieping van het Streekbos Paviljoen (Veilingweg 21B - Bovenkarspel).

Foto: website Volkssterrenwacht Orion

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in de vakanties in Westfriesland? GRATIS in je mail: schrijf je in voor de Vakantietips & Specials van Go-Kids Westfriesland!