Dienders en Deugnieten in het Zuiderzeemuseum

Dienders en Deugnieten in het Zuiderzeemuseum

Tijdens het Hemelvaartweekend kunnen kids in het Zuiderzeemuseum Enkhuizen ontdekken dat het leven rond de Zuiderzee 100 jaar geleden niet altijd even makkelijk was, ook niet voor kinderen!

Het leven van kinderen rond de Zuiderzee 100 jaar geleden

Terwijl vader met gevaar voor eigen leven op zee was, hield moeder het gezin draaiende. En de kinderen moesten natuurlijk meehelpen!

Steek dus samen de handen uit de mouwen in een huishouden van vroeger en merk waarvan je allemaal vuile handjes kunt krijgen. Of… ontdek eens welk kattenkwaad kinderen vroeger uithaalden! Want hoewel ze vroeger heel hard mee moesten werken, vonden kinderen ook echt wel eens tijd voor ‘beursje trekken’ met een portemonnee aan een touwtje, ‘deurmat verwisselen’ of ‘turf- en touwrestjes pikken’. Maar oh wee als de veldwachter of diender je betrapte! Of die buurvrouw van verderop… Kun jij ongestraft jouw kattenkwaad uithalen? Ben jij snel en handig genoeg? Of word je toch betrapt?

Gaan jullie met Hemelvaart ook naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen?

Kruip in de huid van een kind uit 1919 en ga naar de huizen van Zoutkamp, het Vissersdorp en Urk, de stoomwasserij, de touwslagerij en de borstelmakerij waar verschillende kattenkwaadopdrachten voor jou klaar liggen. En wie weet, misschien ben jij de veldwachter te slim af!

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in de vakanties in Westfriesland?
Ik stuur ze met plezier GRATIS naar je toe per mail!

GRATIS UitTips!