Paleis Het Loo  

Koninklijk Park 1, 7315JA Apeldoorn

  Paleis het Loo

  Heb je je altijd al eens koninklijk willen voelen? Kom dan eens een dagje naar Paleis het Loo! Wandel door de prachtig aangelegde tuinen, drink een koninklijk drankje in het restaurant en bewonder de prachtige kamers in het kasteel. Met de spannende audiotour en diverser speurtochten vermaak je prima in deze historische omgeving.

  Tijdens vakanties zijn er veel leuke extra activiteiten zoals prinsen- en prinsessendagen, je kunt de steile trappen beklimmen naar het paleisdak of bijvoorbeeld het fotospeurspel spelen in de paleistuinen. Genoeg te doen dus in deze mooie omgeving!


  Paleis Het Loo:

  Meer dan 300 jaar woonden en werkten de Oranjes op Paleis Het Loo. Het was een echt 'buiten' en werd gebruikt als jacht- en vakantieverblijf. De Oranjes ontvingen er hun gasten voor vertier en zaken. Daarom werd er ook veel aandacht besteed aan de tuinen en stallen. De paarden hadden een vorstelijk onderkomen in de stallen, vlakbij de Koetshuizen met de rijtuigen, auto's en sledes. In de paleistuinen werd geflaneerd en de exotische bloemen en planten bewonderd. Een rijk en royaal verleden dat overal is terug te zien op Paleis Het Loo.

  De tuinen van Paleis Het Loo veranderden nogal eens van vorm. Tijdens de Franse Revolutie woonde Lodewijk Napoleon op Het Loo. Vanwege zijn watervrees liet hij alle fonteinen en waterpartijen dichtgooien. Later zijn de tuinen weer teruggebracht naar het ontwerp van Willem & Mary, de grondleggers en eerste bewoners van Paleis Het Loo. Een symmetrische tuin met veel parterres, indrukwekkende fonteinen en historische beplanting. Historische maar ook eigentijdse bloemen geven elk seizoen sfeer aan de paleistuinen.

  De tuinen van Paleis Het Loo mogen zich rekenen tot de mooiste van Europa!

  Adres

  • Adres: Koninklijk Park 1
  • Stad:  Apeldoorn
  • Land:  NL
  • Postcode:  7315JA