Zwemmen bij de Koekoek; 

Kom lekker zwemmen of buiten spelen in het super leuke spraypark bij zwembad de Koekoek in Vaassen! Een heerlijk spetter uitje in een prachtig nieuw zwembad. Bij mooi weer kunnen kinderen veilig buiten spelen in het spraypark met allerlei sproeiers, een super uitvinding. Kunnen de ouders even lekker bijkomen op de ligbedden, hier zie je je al liggen toch?

Het complex beschikt over een zwemgelegenheid bestaande uit een wedstrijdbad met tribune, meerdere recreatiebaden met diverse voorzieningen (zoals een 30 meter glijbaan, baby- en peuterbaden, sauna, stoomcabine en hot whirlpool). Op het buitenterrein, achter het sportcentrum, bevindt zich het Water-, Speel- en Sportpark. Dit park is voorzien van allerlei buitenattracties zoals het grootste SprayPark van Nederland, ligweide met ligbedden en parasols, springkussen, pannakooi, zandcourt, Air Trampoline van 100 m2 en tafeltennistafel.

Neem je zwemspullen mee en leef je uit!

Baby- en peuterzwemmen

Tijdens de baby- peuterlessen zorgen we er voor dat het water lekker warm is voor de kleintjes!!!

Met uw baby of peuter naar het zwembad… Dat kan bij ons in de Koekoek. Natuurlijk kunt u daarvoor komen tijdens de vrijzwemtijden, maar nog leuker is het om eens te komen kijken tijdens onze speciale baby- en peuterzwemtijden.

Het baby-/peuterzwemmen is vooral bedoeld om kinderen snel vertrouwd te laten raken met water. En wat ook heel belangrijk is: het versterkt de band tussen ouder en kind door bijvoorbeeld het continue huidcontact tijdens de les. Op een ongedwongen manier leert uw kind al heel jong hoe het kan overleven, als het vrijwillig of onvrijwillig te water raakt. De lessen bestaan uit een aantal basiselementen waarbij uw kind kennis maakt met waterplezier. En vanuit de peuterlessen kan uw kind zo instromen in de reguliere zwemlessen.

Baby-/peuterzwemmen is voor iedereen die met zijn/haar kind (vanaf 1/2 jaar tot 4 jaar) wil komen genieten van het water. Wilt u een zwemluier gebruiken, dan kunt u deze eventueel bij ons aanschaffen.

Wanneer is er Baby- & Peuterzwemmen?

Maandag:    18.30 - 19.00 uur (babyzwemmen)
Woensdag:  09.30 - 10.00 uur (3 maanden - 1,5 jaar)
Woensdag:  10.00 - 10.30 uur (1,5 jaar - 3 jaar)
Woensdag:  10.30 - 11.00 uur (3 - 4 jaar)
Donderdag: 18.00 – 18.30 uur (3 mnd – 1,5 jaar)
Donderdag: 18.15 - 18.45 uur (1,5 jaar - 4 jaar)

---------------------------------------------------

Kleuterzwemmen

Ter voorbereidingen op de zwemlessen bij De Koekoek (het zwem-ABC of SuperSpetters) is er kleuterzwemmen.

Elke vrijdag instromen is mogelijk!

Wat is Kleuterzwemmen?

Kinderen worden vertrouwd gemaakt met het zwembad en de lesstructuur van de zwemlessen straks. Uiteraard altijd onder begeleiding van een zweminstructeur/-trice. Hij of zij zal uw kind begeleiden, aangeven en sturen, uitdagen en onderwijzen op die punten die voor uw kind van belang zijn. Tijdens deze lessen wordt gebruikt gemaakt van verschillende spel- en lesmaterialen. Er worden voorbereidende oefeningen gedaan, zoals: drijven op de buik en de rug, onderwatervormen ( zwemmen door het gat en hoepel), springen in diep en ondiep water, borstcrawl/rugcrawl beenslag, survivalvormen.

U als ouder/verzorger gaat mee het water in. Gedurende de lessen zal er ook aandacht zijn voor het steeds meer zelfstandig volgen van de lessen (bijvoorbeeld halve les met en halve les zonder ouder/verzorgende).

Doel is uw kind na de het kleuterzwemmen met meer bagage te laten starten met de reguliere zwemles.

Voor wie is Kleuterzwemmen?

Voor kinderen vanaf 4 jaar die peuterzwemmen hebben gevolgd of kinderen die al min of meer toe zijn aan zwemles of die wel wat extra voorbereiding kunnen gebruiken op de reguliere zwemlessen.

Wanneer is er Kleuterzwemmen?

Zaterdag 8.45 – 9.15 uur
(deze les vervalt in alle vakanties en op feestdagen)

---------------------------------------------------

Wat is zwangerschapszwemmen?

Als je zwanger bent wil je graag genieten van alle bijzondere momenten. Zwanger in het water is even 'niet-zwaar-zijn'. Zwangerschapszwemmen doe je over het algemeen in heerlijk warm water. Dat heeft bovendien een gunstige invloed op je bloedcirculatie.Daardoor vindt een verhoogde zuurstofopname in je bloed plaats, wat belangrijk is voor jou en je kind. Er zijn allerlei oefeningen waardoor je heerlijk ontspannen thuiskomt, en waar je tevens wat aan hebt tijdens je bevalling. Samen met anderen kun je bovendien nog allerlei ervaringen uitwisselen. Dat schept een unieke en waardevolle band

Begeleid door een ervaren instructeur doe je conditionele en spierversterkende oefeningen afgewisseld met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Alle oefeningen kunnen op eigen tempo en niveau worden uitgevoerd.

Voor wie is Zwangerschapszwemmen?

Zwangere vrouwen. Of je nu in het begin of aan het eind van de zwangerschap bent, dat maakt niets uit. Je kunt elk gewenst moment instromen.

Wanneer is er Zwangerschapszwemmen?
Maandag van 20.15 - 21.00 uur

---------------------------------------------------

SuperSpetters (KNZB-methode)

Lees hier alles over het nieuwe zwemmen van de KNZB; SuperSpetters.

Bij De Koekoek bestaat de mogelijkheid het zwemlesprogramma 'SuperSpetters' te volgen. De zwemlesmethode die door de KNZB ontwikkeld is.
(http://www.superspetters.nl/)

SuperSpetters wordt toegevoegd aan het assortiment zwemlessen van De Koekoek. De verschillende methodes worden dus naast elkaar gehanteerd. Men kan zelf kiezen volgens welke methode het zwemdiploma wordt gehaald.
Er wordt ook zwemles aangeboden volgens het principe van het ZwemABC. Lees hier meer over deze methode.

Wanneer?

Bij voldoende deelname wordt er een nieuwe groep gestart.
Lestijden zijn wisselend. Informeert u bij de receptie van De Koekoek.