Recreatiepark en kaarsenmakerij 't Smallert in Emst

Smallertsweg 8, 8166 KD Emst

Recreatiepark 't Smallert

In Emst (bij Epe) ligt recreatiepark 't Smallert. Een bijzonder park waar een hoop te beleven is, voor jong en oud. Door de combinatie van een forellenkwekerij, visvijvers, een speeltuin, een kaarsenmakerij en een (dag)restaurant is er voor iedereen wel iets leuks te doen! Natuurlijk kunnen de kinderen zich ook uitleven op trampolines, spectaculaire glijbanen, waterglijbaan, kano's, pontjes, stapstenen en klimtoestellen.

De mooie speeltuin is uitgerust met een pannakooi en de Yalp Sona. Dit is een interactief geluidsspel dat kinderen aanzet tot bewegen door middel van muziek en dansen. Omdat er 2 speelvijvers zijn in het speelpark kunt u uit voorzorg uw kleine kinderen voorzien van zwembandjes of een reddingsvestje.

Zwemkleding en extra droge kleding is aan te bevelen. Ook volwassenen worden wel eens overmoedig en lopen een nat pak op!

Tijdens winterperiode (1-11 tot 31-3) is de speeltuin gesloten.

Kaarsenmakerij

In de ambachtelijke kaarsenmakerij kun je volgens de eeuwenoude methode je eigen kaarsen dompelen. Nadat ze van een mooi kleurtje zijn voorzien, mogen ze mee naar huis genomen worden. Je kunt kiezen uit verschillende workshops: dompelkaarsen, een vlechtkaars of een fakkel maken.

Tijdens het kaarsen maken wordt er eenfilm vertoond waarin wij uitleggen hoe de eigen kaarsencollectie vervaardigd wordt. Een leuke activiteit voor familie-uitjes, verenigingen, schoolreisjes en kinderfeestjes!

Niet alleen de workshops zijn de moeite waard om te bezoeken; het gezellige kaarsenwinkeltje mag er ook zijn. Een groot deel van de collectie komt uit eigen atelier waar wij creativiteit is losgelaten op het mooie, herbruikbare product dat paraffine heet (oftewel kaarsvet).

De ambachtelijke manier van werken maakt dat er aan elke kaars de nodige aandacht is besteed. Het assortiment is uniek, je zult versteld staan van de mogelijkheden! Niet alleen sierkaarsen maar ook gelegenheidskaarsen voor bijvoorbeeld een geboorte, verjaardag, huwelijk of begrafenis vind je in de collectie. Veel van deze kaarsen kunnen gepersonaliseerd worden met een naam, datum of foto. Vraag naar de mogelijkheden!

Met het oog op "groen" wordt ook oud kaarsvet hergebruikt. Door het zorgvuldig te sorteren, zeven en zuiveren kunnen van resten kaarsvet weer mooie creaties gemaakt worden. Je kunt je restjes altijd bij ons inleveren. Dan zorgen wij dat het op een mooie manier hergebruikt wordt.

Openingstijden:

25 maart tot en met 31 augustus: 7 dagen per week geopend van 10.00 tot 18.00 uur

1 september tot en met 31 oktober: 7 dagen per week geopend van 10.00 tot 17.00 uur

1 november tot en met 31 december: dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur

1 januari tot en met 24 maart: woensdag, vrijdag en zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur

In de kerst- en voorjaarsvakantie dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur

Beide Kerstdagen en Nieuwjaarsdag gesloten.

Kijk ook op de Facebookpagina van de Kaarsenmakerij: https://www.facebook.com/Kaarsenmakerij-Emst-20741...