Kaarsenmakerij bij 't Smallert!

In de ambachtelijke kaarsenmakerij kun je volgens de eeuwenoude methode je eigen kaarsen dompelen. Nadat ze van een mooi kleurtje zijn voorzien, mogen ze mee naar huis genomen worden. Je kunt kiezen uit verschillende workshops: dompelkaarsen, een vlechtkaars of een fakkel maken.

Tijdens het kaarsen maken wordt er eenfilm vertoond waarin wij uitleggen hoe de eigen kaarsencollectie vervaardigd wordt. Een leuke activiteit voor familie-uitjes, verenigingen, schoolreisjes en kinderfeestjes!

Niet alleen de workshops zijn de moeite waard om te bezoeken; het gezellige kaarsenwinkeltje mag er ook zijn. Een groot deel van de collectie komt uit eigen atelier waar wij creativiteit is losgelaten op het mooie, herbruikbare product dat paraffine heet (oftewel kaarsvet).

De ambachtelijke manier van werken maakt dat er aan elke kaars de nodige aandacht is besteed. Het assortiment is uniek, je zult versteld staan van de mogelijkheden! Niet alleen sierkaarsen maar ook gelegenheidskaarsen voor bijvoorbeeld een geboorte, verjaardag, huwelijk of begrafenis vind je in de collectie. Veel van deze kaarsen kunnen gepersonaliseerd worden met een naam, datum of foto. Vraag naar de mogelijkheden!

Met het oog op "groen" wordt ook oud kaarsvet hergebruikt. Door het zorgvuldig te sorteren, zeven en zuiveren kunnen van resten kaarsvet weer mooie creaties gemaakt worden. Je kunt je restjes altijd bij ons inleveren. Dan zorgen wij dat het op een mooie manier hergebruikt wordt.

Misschien ook interessant: 
Naast het Recreatiepark beschikt 't Smallert ook over een forellenkwekerij en een recreatiepark