Stakende leraren? Op de Veluwe hoef je je in ieder geval niet te vervelen! 

Op 30 en 31 januari gaan op de meeste scholen de leraren staken, maar gelukkig hoef je je op de Veluwe niet te vervelen! We hebben de leukste activiteiten voor deze twee dagen op een rijtje gezet:

Kom schaatsen bij Flevonice!
De schaatsbaan bij Flevonice is geopend! Een 2,5 kilometer lange kunstijsbaan voor zowel jong als oud. Geen enkele andere ijsbaan ter wereld komt dichter bij het gevoel van echt oer-Hollands schaatsen op natuurijs dan de ijsbanen van Flevonice. De schaatsbaan is op donderdag en vrijdag geopend van 09.00 uur tot 22.00 uur. Geen zin om te wachten bij de kassa? Koop dan nu je schaatstickets bij GO-Kids! Opa's & Oma's gratis entree bij de Koperen Ezel!
Past oma en/of opa tijdens de stakingsdagen? Wat een geluk! Want bij de Koperen Ezel hebben opa's en oma's gratis entree! Hoe leuk is dat! De Koperen Ezel is op beide dagen vanaf 10.00 uur geopend.

Bosbad Putten
Kom een dagje heerlijk zwemmen in het subtropisch Bosbad Putten. Op vrijdag kun je zelfs van 19.00 uur tot 21.00 uur komen discozwemmen. Hoe leuk is dat? Het subtropisch zwembad is op donderdag geopend van 07.00 uur tot 22.00 uur en op vrijdag van 07.00 uur tot 21.00 uur. 

Gezinspark 't Smallert
Speciaal voor de lerarenstaking is 't Smallert zowel donderdag als vrijdag geopend!  Kom bijvoorbeeld prachtige kaarsen maken in de kaarsenmakerij. Hoe tof is dat? 't Smallert is zowel donderdag als vrijdag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. 

Jacksart Apeldoorn
Ook bij Jacksart kun je terecht tijdens de staking! Op donderdag is er een extra workshop! Materialen, verf en de workshop zijn helemaal gratis. Je betaalt alleen het doek waar je op gaat werken. Dit doek is er in allerlei maten, voor iedere wat wils! Let op! Reserveer wel even een plekje via info@jacksart, want vol is vol! 

Bezoekerscentrum Nunspeet
Bezoekerscentrum is t/m 31 januari helemaal aangekleed in Winterse sferen inclusief een winterse kabouterhut! Daarnaast kun je leuke doe-paden lopen! Bezoekerscentrum Nunspeet is beide dagen geopend vanaf 10.00 uur. 

Jumpen bij Street Jump
Street Jump heeft een leuke actie tijdens de stakingsdagen! Het 3e uur spring je helemaal gratis! Daarnaast zijn de openingstijden anders dan anders. Op zowel donderdag als vrijdag kun je van 10.00 uur tot 22.00 uur komen jumpen. Heb je trouwens de nieuwe Nerf Arena al geprobeerd? Voor maar €2,- per persoon kun je 10 minuten jouw schietkunsten laten zien. Vergeet niet te reserveren als je komt jumpen! Oude Ambachten & Speelgoed Museum
Kom de wereld van vroeger ontdekken in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur! Loop een leuke speurtocht door het museum en leer van alles over vroeger. Hoe belde ze vroeger bijvoorbeeld? Of waar speelde ze vroeger mee? Er zijn ruim 160 verschillende oude ambachten, beroepen en winkeltjes te vinden om deze wereld te ontdekken! Ouders of grootouders die met hun kind of kleinkind naar het museum komen krijgen op hun entreeticket 50% korting! Let op: deze korting is alleen geldig bij een kaartje aan de kassa.

Monkey Town
Kom tijdens de stakingsdagen lekker klimmen, klauteren en spelen bij Monkey Town Apeldoorn! Monkey Town is een indoor speelparadijs met maar liefst 2000m2 speelplezier. Gegarandeerd fun voor jong en oud! Monkey Town is van 09.00 uur tot 18.00 uur geopend. 

Zwembad de Koekoek
Vrijdag 31 januari kun je de hele dag heerlijk vrijzwemmen bij Zwembad de Koekoek in Vaassen! Ook is er een leuke stakingsdeal; zwemmen met patat, snack en een klein softijsje voor maar €7,50 ( geldig bij binnenkomst tot 12.00 uur, na 12.00 uur geldt het reguliere tarief). Het wedstrijdbad is geopend van 09.00 uur tot 12.00 uur en het recreatiebad is geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Jumpen bij Krazy Kangaroo
Tijdens de stakingsdagen is Krazy Kangaroo in Apeldoorn extra vroeg geopend! Op beide dagen is er van 10:00 tot 12:00 uur, Kids Jump, vanaf 2 jaar en van 12:00 tot 21:00 uur, Krazy Jump, vanaf 8 jaar. Wanneer je op vrijdag 31 januari twee uur komt jumpen ontvang een gratis Krazy Kangaroo bag! Dat is toch te leuk? Let op! Beginnen met jumpen kan alleen op hele uren en reserveren wordt aangeraden. 

CODA Apeldoorn
Het zijn de Nationale Voorleesdagen en daarvoor kun je bij CODA op vrijdag terecht voor een speciale BoekStart voor peuters en kleuters. Tussen 10.30 uur en 11.00 uur wordt er voorgelezen uit één van de boeken uit de Prentenboek TopTien 2020. Om 14.00 uur kun je ook nog naar een leuke 3D demonstratie.

Museum Elburg
Kom de wereld van Elburg ontdekken tijdens een bezoek aan Museum Elburg! Hoor spannende verhalen uit de geschiedenis en ontdek de Elburgse schilderijenwand in de Elburgzaal. Het museum is zowel donderdag al vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur geopend. 


Fijne vrije dagen!

Liefs,
Lisanne