Midden in het bos op de prachtige Veluwe kun je restaurant De Ossenstal vinden. Samen met mijn partner, Jerry, en ons zoontje Frey testen wij dit heerlijke pannenkoekenhuis. De Ossenstal heeft een prachtig terras, waar alle papa’s en mama’s zich kunnen ontspannen en overzicht kunnen houden op de speeltuin, waar de kids zich helemaal kunnen uitleven. De heenreis naar De Ossenstal is al een feestje an sich. Een op een  schilderij lijkend pallet aan bomen, veel groen en prachtige paarse heide komen we  tijdens onze rit naar De Ossenstal tegen. Vlakbij De Ossenstal is een parkeerplaats, maar je kunt er ook voor kiezen om een eerdere parkeerplaats te gebruiken en om een stuk door de bossen te wandelen.
We komen aan bij De Ossenstal en een gastvrouw begroet ons vriendelijk. We mogen zelf een tafeltje uitzoeken. Het restaurant heeft, ondanks de grote ruimte, een hele knusse uitstraling. We kiezen een tafeltje dichtbij het speelhoekje, zodat Frey lekker kan spelen.

De menukaart is  mooi en overzichtelijk  met allerlei leuke extra tips en weetjes over de wandelpaden die je vanaf De Ossenstal kunt lopen. Daarnaast is er ontzettend veel keus en we weten niet wat we moeten kiezen. Alles klinkt zo heerlijk! We vragen aan de vriendelijke gastvrouw wat zij ons aanraad. “Er is zoveel lekker” zegt ze lachend. “Over de Boerenpannenkoek, de spareribs en hamburger “De Ossenstal” krijgen we veel complimenten”. Jerry weet direct dat hij de spareribs wil. Normaliter is Frey niet heel gek op pannenkoeken, maar we proberen het dit keer met een eetbare kleurplaat-pannenkoek met jam, smarties en chocolade pasta. Dat klinkt toch heerlijk! Ik besluit om een zoete pannenkoek met appel en kaneel te nemen. De bestelling is gedaan, nu hup naar de speelhoek! Frey is gek op speelgoed, vooral speelgoed bij anderen. Alles in de speelhoek wordt dan ook uitgeprobeerd.De pannenkoeken en de spareribs worden opgediend en wij weten niet hoe snel we  aan tafel moeten gaan. Van al dat spelen krijg je toch best trek. De eetbare kleurplaat- pannenkoek ziet er in ieder geval uit als een feestje. Op de pannenkoek is de kleurplaat duidelijk te zien,  je kunt die zelf met een kwast inkleuren. Hoe leuk is dat! Frey weet niet hoe snel hij de kwast moet pakken en begint de kwast in de chocolade pasta te dopen. Binnen no-time zit alles onder de chocopasta. En als ik zeg alles, bedoel ik ook echt alles. In zijn haar, in mijn haar en in het haar van papa Jerry. Hoewel Frey niet gek op pannenkoeken is, begint hij deze pannenkoek toch fanatiek op te eten. Zolang hij de pannenkoek maar eerst mag bewerken met zijn kwast, vindt hij alles goed. Een oudere man komt bij ons aan tafel en ziet Frey heerlijk de pannenkoek inkleuren.”Wat een picasso! Nou jongen, geniet er maar van zo lang het kan!” zegt hij lachend. Ook de spareribs vallen goed in de smaak. Heerlijk mals vlees wat al bijna van het bot valt.

Opeens stormen er twee honden het restaurant binnen. “Sam, Saaam, hier komen” roept een meisje  al rennend achter de honden aan. Iedereen kijkt het meisje lachend na. Een moment later komen ook de ouders rennen door het restaurant. “Sam, Saaaam”.

Ondertussen proberen wij Frey en onszelf weer chocopasta vrij te maken om te kunnen afrekenen. Naast de overheerlijke  maaltijd heeft  De Ossenstal ook een super leuke speelplek voor kinderen waar ze heerlijk kunnen spelen. Frey is niet weg te slaan van de glijbaan en als hij in de schommel heeft gespot blijkt  dit ook een absolute favoriet.  Voor kinderen die liever met takken een hut bouwen is daar ook alle ruimte voor. Het terras grenst aan de speeltuin, zodat je je kinderen goed in de gaten kunt houden.  Het zonnetje komt door en op het terras wordt het steeds drukker met wandelaars en gezinnen. Voor ons is het tijd om afscheid te nemen, maar we komen zeker terug voor nog zo’n overheerlijke pannenkoek!

Go-Kids super tip: Dit restaurant is heerlijk te combineren met een wandeling, dus neem je wandelschoenen mee!

Liefs,
Lisanne 
Go-Kids Veluwe