Warme chocomelk, (foute)Kerstmuziek, overal lichtjes, een dik pak sneeuw, gezelligheid, een kerstboom (mét cadeautjes), schaatsen en natuurlijk lekker eten!  Wat is december toch een heerlijke maand!

We hebben voor de december maand alle leuke kerstmarkten en kerst- en winteractiviteiten van de Veluwe in kaart gebracht! Het bezoeken van een kerstmarkt of wintermarkt is een leuk uitje om met je gezin al helemaal in de kerst sferen te komen! Lekker shoppen, lekkere drankjes en hapjes! Een heerlijke tijd om samen leuke dingen te doen! Kerstmarkt op de Veluwe op 7 en 8 december 2019

Op de kerstmarkt van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is op 7 en 8 december van alles te beleven voor jong en oud. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven op de Kerstmarkt. Zo hebben wij een speciale kinderhoek met de Knutselbus en kunnen de kinderen zich laten schminken. En natuurlijk zal de Kerstman ook nog zijn opwachting gaan maken op de Kerstmarkt!

Winter in de Vesting Elburg op 13 en 14 december

Winter in de Vesting is een sfeervol winterevenement in de vestingstad Elburg in de tijdgeest van het jaar 1900. De mooie oude stad dient als prachtig decor en wanneer je door de straten en stegen loopt is er overal wel iets te zien of te beleven. Toegang is gratis.Lichtjeswandeling bij Bezoekerscentrum Nunspeet op 28 december en 2 januari 

De kinderen toveren een leeg blik om tot een mooi lantaarntje en gaan het schemerige bos in. Met het lantaarntje in de hand, worden de lichtjes gevolgd die de route aangeven. Daarna gezellig een broodje bakken bij het kampvuur.

Kerst op kasteel Cannenburch van 21 december t/m 5 januari

De feestelijk en sfeervol ingerichte vertrekken is de plek om rond te dwalen tijdens de kerstvakantie. De oorspronkelijke bewoners nemen jullie mee terug in de tijd naar het leven van een adellijke familie in de 18de eeuw. In de kasteelwinkel zijn prachtige geschenken te koop en in de kelders van het kasteel staan warme hapjes en drankjes klaar.

 

Winter Wonder op de Wenum Hoeve op 13 december

Neem een kijkje op de boerderij, geniet van de Levende Kerststal of kom lekker winters marshmallows roosteren boven een vuurtje! 

Winterfair in de binnenstad van Apeldoorn op 14 december

De ondernemers in de straat pakken uit met houten kramen vol leuke kerstcadeaus en winterse lekkernijen, diverse artiesten berngen live fijne kerstmuziek ten gehore. Bovendien wordt de straat gezellig aangekleed met sfeervolle verlichting, kerstbomen en vuurkorven om lekker bij op te warmen

Kerstmarkt Harderwijk op 14 december

Van allerhande kerstspullen en oliebollen tot schminken en kerstbloemstukken. In kerkgebouw De Regenboog, Biezenplein 1 in Harderwijk, vindt zaterdag 14 december a.s. de jaarlijkse kerstmarkt plaats. De markt duurt van 10.00 tot 15.00 uur.

Veluwsche Kerstmarkt in Beekbergen op 14 december

Op zaterdag 14 december vindt vanaf 11.00 uur in Beekbergen weer de sfeervolle kerstmarkt plaats van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. Op die dag zijn het VSM-Stoomdepot en  het Museumstation omgetoverd tot de gezellige Veluwsche Kerstmarkt en rijdt er een stoomtrein meerdere keren naar Eerbeek, waar ook van alles te beleven is, waaronder een Winterfair.

Winterfair bij Kinderparadijs Malkenschoten op 14 en 15 december

Het is alweer bijna kerst, tijd dus voor de Winterfair! Op zaterdag 14 december en zondag 15 december zal de Winterfair weer plaatsvinden bij Kinderparadijs Malkenschoten.
Toegangsprijs is € 2,50 per persoon, abonnementhouders (op vertoon van hun abonnement) krijgen gratis entree.

Winter bij Paleis het Loo  van 7 december t/m 5 januari

Het is alweer bijna kerst, tijd dus voor de Winterfair! Op zaterdag 14 december en zondag 15 december zal de Winterfair weer plaatsvinden bij Kinderparadijs Malkenschoten.
Toegangsprijs is € 2,50 per persoon, abonnementhouders (op vertoon van hun abonnement) krijgen gratis entree.

Kerstmarkt Kootwijk  op 21 december

Op de Brink in Kootwijk kun je op zaterdag 21 december een gezellige kerstmarkt bezoeken! Naast een aantal vaste standhouders zijn er dit jaar ook veel nieuwe standhouders met prachtige producten waaronder nougat, handgebreide dekens, chutney, schilderijen, beeldjes, kadootjes, lekkernijen, houten speelgoed en knuffels.

Hele fijne feestdagen!