Hoe word je DJ? Hoe draai je een plaatje of zet je zelf een track in elkaar... Welke skills moet je in huis hebben om een goede DJ te worden? De kids van onze go-kids Veluwe volgers mochten dit tijdens de *gratis* DJ workshop ondervinden.

Winactie gratis Workshop United DJ School

De gratis workshop die wij voor United DJ School mochten verloten liep ontzettend lekker. Er kwamen verschillende verzoeken van kleine DJ's in spe of ze ALSJEBLIEFT mochten winnen. Meisjes & jongens vanaf 7/8 jaar die thuis al met een dj setje rondlopen en op feestjes draaien...ik besefte mij nu pas dat DJ zijn of worden echt super hip is!

Hej Mister DJ put a record on....

Gratis Workshop United DJ School

En hoe leuk, dat Chiel van Tongeren ( oprichter van de United DJ School ) besloot; waarom nodigen wij eigenlijk niet alle kids uit voor een gratis workshop? WOW! Die had ik niet aan zien komen, want hoe ga je die 95 kinderen dan les geven? Na wat overleg besloten wij een Go-kids DJ dag te organiseren, een heel geplan en geregel want de aanmeldingen stroomde lekker binnen.

Go-Kids DJ-dag

Na wat gepuzzel kreeg iedereen een tijd en dag toegewezen en kon de DJ dag beginnen! United DJ School bevindt zich trouwens op het Zwitsal terrein in Apeldoorn, een nieuw hip/industrieel/tof & feest terrein wat natuurlijk ook bij stoere dj's past!

United DJ School

Van binnen ziet de DJ school er ook heel mooi uit! Stalen deuren met glaswerk, oude bakstenen muren met een ruwe vloer  En natuurlijk mogen de gezellige doch stoere tapijten op de vloer niet ontbreken! Oh en tafels met DJ sets en uiteraard een bar, met tap (niet geheel onbelangrijk, want JA mensen!...deze fijne ruimte kun je ook huren voor feestjes en partijen ) 

Wat leer je tijdens een DJ dag

Nu heb ik deze dag eens even goed opgelet en rondgekeken...en hoewel ik best muzikaal ben onderlegd kon ik dit niet bijbenen!! Die KIDS waren echt fan-tas-tisch! Sommige namen zelfs hun eigen dj setje mee, of mixed een plaatje hier en een plaatje daar! *Rene Berends (professionele DJ ) hielp de kids met wat enkele basisprincipes en de belangrijkste DJ technieken: het gebruik van een DJ mixer, monitor en koptelefoon, het werken met pitch control en cue points en het live mixen natuurlijk! TOP! 

Voor de kinderen die het nog nooit of amper hadden gedaan was het natuurlijk nog iets lastiger en je moest echt goed luisteren naar de beat! Maar hé, al het begin is moeilijk...en je kan natuurlijk altijd nog lesjes boeken bij >>> United DJ School  <<<

Jelle 11 jaar aan het woord:

"Hoppa...in de pocket dacht ik toen die een mailtje van Go-Kids kreeg over de DJ workshop! Zo te gek dacht ik mee mocht doen aan deze te gekke DJ dag. Toen mijn moeder vertelde dat ik naar de Go-Kids DJ dag mocht was ik zo blij! Mijn droom is immers om DJ te worden en daarvoor heb ik alles al in huis! inclusief eigen DJ set ;) 

Samen met Rene heb ik weer heel wat nieuwe kennis opgedaan en kan ik thuis weer lekker aan de slag. Ik ga zeker nog een keer wat lesjes of workshops boeken want ik heb op deze dag al heel geleerd maar ik weet zeker dat United DJ School mij nog veel meer kan leren." 

Wat een super dag, wij hebben genoten! 

Wil jij ook DJ worden

Dat kan nu ook online. Alle informatie vind je onder de knop.

>> United DJ School