Familie Musical Annie

Dinsdag 26 november ging ik met mijn man en twee kids naar de eerste try-out van de musical Annie in het Chassé Theater in Breda. We verheugden ons enorm op dit avondje uit midden in de week. Vol spanning wachtten we in de foyer op het opengaan van de deuren. De kinderen zijn nog niet zo vaak in de grote zaal van het Chassé Theater geweest en waren erg onder de indruk van alle mensen en de grootsheid.

Het verhaal van Annie kennen we allemaal. Het stoere meisje dat in een weeshuis woont waar ze het niet goed heeft. Juffrouw Hannigan de bazin is niet bepaald een lieve dame voor de weeskinderen. Maar Annie blijft altijd vrolijk en optimistisch en gaat met hulp van de norse maar lieve miljardair Oliver Warbucks op zoek naar haar ouders.

Met onze kinderen hebben we eerder de film van Annie gekeken. Vooral de liedjes en het spannende einde van de film waren de kinderen bijgebleven. Ze waren dan ook erg benieuwd hoe dat allemaal in het theater terug zou komen.

Deze theaterproductie van Annie is herkenbaar, maar zeer eigentijds gespeeld. Er zit lekker vaart in het verhaal, de grapjes en teksten zijn voor jong en oud. Ook actuele onderwerpen zoals de opwarming van de aarde komen aan bod. In een van de scenes bespreekt Oliver Warbucks zijn levensloop met Annie, zij probeert net zo stoer en daadkrachtig als hij te doen. Dit doet ze knap en vonden wij erg grappig.

De weeskinderen spelen stuk voor stuk erg goed. Vooral het kleinste weesmeisje dat steeds net even wat langer doorgaat dan de rest, zorgt voor een vrolijke noot. Wij vonden verder allemaal dat Annie heel zuiver en mooi kon zingen. Zo knap van een meisje van 11 jaar om zo te zingen, dansen en acteren! Na de landelijke première in Breda zal de musical Annie op verschillende plekken in Nederland te zien zijn. De rol van Annie wordt door 5 verschillende meisjes van rond de 11 gespeeld. Wij weten niet welke van de 5 Annie's wij hebben gezien tijdens onze voorstelling maar onze kinderen vonden haar super goed.

Een andere absolute topper van deze musical is juffrouw Hannigan, gespeeld door Willemijn Verkaik. Willemijn Verkaik speelt haar rol met zo veel overgave dat het er vanaf spat. De liedjes komen echt binnen en haar medelijden met zichzelf is knap gespeeld.

Van te voren was ik bang dat het misschien een te ingewikkeld verhaal zou zijn voor mijn jongste zoon. Maar de hele musical heeft hij ademloos gekeken en genoten. Het verhaal zoals het in deze  musical verteld wordt is echt voor de hele familie.  Dus ben je nog op zoek naar een leuk kado voor de feestdagen, kaartjes voor Annie zijn absoluut een aanrader!