Activiteiten meivakantie Bakkerijmuseum

Activiteiten meivakantie Bakkerijmuseum

Heden en verleden in Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

De Meivakantie is bij uitstek geschikt om kennis op te doen over het prachtige ambacht van de bakker. Het Nederlands Bakkerijmuseum opent daarom de deuren voor een kijkje achter de schermen. Bakkerijen uit het verleden geven een fascinerend beeld hoe arbeidsintensief het er vroeger aan toe ging. De moderne bakkerij laat u zien hoe tegenwoordig de werkzaamheden worden uitgevoerd. Het contrast kan niet groter zijn tussen de bakker van nu die beschikt over computergestuurde apparatuur en zijn collega van toen die alleen zijn beide handen had om uit de mouwen te steken.

Het museum wil echter niet alleen kennis overdragen maar vooral ook de jeugd laten voelen, ruiken en proeven hoe het is om in een bakkerij te werken. Verkleed als echte bakkers, om in de juiste stemming te komen, gaan ze aan de slag met heerlijk gekruid koekdeeg. 

Het kan en mag allemaal in het Nederlands Bakkerijmuseum waar de ovens alvast zijn opgestookt. Waar bakker Fred zich van zijn humoristische kant laat zien in het museumtheater en waar de bakkersvrouwen altijd in zijn voor een praatje bij een heerlijk kopje koffie met een puntje appeltaart of verse poffertjes.

Een bezoek aan onze nieuwe 19e eeuwse bakkerswinkel ‘De Meelton’, tegenover het museum, maakt het uitje helemaal compleet!


Openingstijden:

20 april t/m 11 mei 2019.

Maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.

Op Koningsdag en op zondag is het Bakkerijmuseum gesloten.


Kijk voor de actuele openings- en demonstratietijden op www.bakkerijmuseum.nl