Schaatsen met kinderen

Schaatsen met kinderen is een super leuke activiteit waar wij vroeger heel veel plezier aan beleefden. Toen hadden we ook echt strenge winters met pakken sneeuw en heel veel schaatspret.

Waar kan ik schaatsen?

Uren bracht ik door op de schaatsbaan in de buurt. Lekker veel laagjes kleren aan zodat je toch zonder jas het ijs op kon. En een thermosfles met warme chocomelk mee, heerlijk! Veel heb je niet nodig voor een middagje plezier!

  • schaatsen
  • handschoenen
  • warme kleding
  • warme chocomelk

Of het heeft heel veel indruk op mij gemaakt of je kunt tegenwoordig echt steeds minder op natuurijs schaatsen. Hoe dan ook, gelukkig zijn er tegenwoordig ook steeds meer kunstijsbanen zodat je extra vaak en lang van het ijs kunt genieten.

Schaatsbanen in de Stedendriehoek en Achterhoek

Wij maakten een overzicht van de mooiste ijsbanen in de Stedendriehoek en het noorden van de Achterhoek. We starten met indoor schaatsbanen en kunstijsbaan en daaronder vind je prachtige plekken met kans op natuurijs.

Schaatsbanen 2022 / 2023

IJsbaan De Scheg kennen de meeste mensen wel en daar kun je het hele winterseizoen terecht om de schaatsen onder te binden. Maar er worden in de regio steeds meer tijdelijke, zogenaamde gelegendheidsijsbanen gecreëerd.

Of ze dit jaar allemaal open gaan is nog onduidelijk, dus lees goed en klik even door voor meer info. En natuurlijk zal er op de natuurijs wel geschaatst kunnen worden zodra het ijs dik genoeg is. Dat wordt duimen!

Schaatsen in Zutphen

Schaatsen in Zutphen
Dit jaar geniet je in de december maand weer van schaatsen, schaatspret en gezelligheid in de binnenstad van Zutphen! En het leukste is dat de toegang tot de ijsbaan gratis is. 
>> Meer weten?

Schaatsen bij Raalte on Ice

Schaatsbaan bij schaatsbaan Raalte on Ice
Raalte on Ice is een ijsbaan midden in het centrum van Raalte.'s Ochtends schaatst de schooljeugd, in de middag is de ijsbaan toegankelijk voor jong & oud en in de avonduren is er de bedrijven-curlingcompetitie.
>> Check de agenda!

Schaatsbaan Nijverdal

Schaatsen bij schaatsbaan Nijverdal
Eigenlijk een klein beetje buiten de regio. Maar net aan de andere kant van de Holterberg vind je een prachtige ijsbaan in het gezellige centrum van Nijverdal. Van 8 december 2022 t/m 8 januari 2023 kan jong en oud weer genieten van de prachtige schaatsbaan op het Henri Dunantplein in Nijverdal.
>> Kijk in de agenda!

 

Schaatsen op natuurijs

Of we dit jaar weer op natuurijs kunnen schaatsen blijft natuurlijk altijd spannend. Wij maakten wel alvast een mooi overzicht op mogelijke locaties waar je terecht zou kunnen.

Schaatsen op ijsbaan Twello

Schaatsen bij IJsbaan Twello
De IJsbaan Twello is een particulier initiatief van buurtbewoners. Zij willen kinderen op een unieke locatie gratis ijspret laten beleven. Voor een niet te missen ijsdag hebben ze de pomp al aangezet, je weet maar nooit.
>> Meer weten?

Schaatsen op ijsbaan Vaassen

Schaatsen in Vaassen
De voorbereidingen zijn getroffen. Zou het lukken dit jaar? Kun je schaatsen in Vaasen.
Is de baan open?

Schaatsen op ijsbaan DNIJ in Apeldoorn

Schaatsen in APeldoorn
Hou de website goed in de gaten als het begint te vriezen, want DNIJ opent zijn ijsbaan wanneer het kan!
Check hier!

Schaatsen op ijsbaan Zutphen

Schaatsen op ijsbaan Zutphen
Er is weer keihard gewerkt en de baan ligt er al prachtig bij. Maar is het ijs ook dik genoeg en gaan ze open? Kun je schaatsen op de ijsbaan van de Zutphense IJsvereniging?
Check snel!

IJsbaan Laag Soeren

IJsvereniging Laag Soeren doet altijd enorm haar best om een prachtige ijsbaan te prepareren. Maar dan moet het weer wel mee  werken en hard genoeg vriezen.
Check of ze open zijn!

Schaatsen op ijsbaan de Vetweide in Almen

IJSbaan in ALmen
IJsbaan de Vetweide in Almen heeft haar eigen Facebook pagina. Hier vind je alle openingstijden.
Kijk maar!

Schaatsen op ijsbaan Loenen

Wat een geweldige vrijwilliger vind je hier. Hopelijk kan de baan ook open! Check de website of je kunt schaatsen.
Kijk hier!

Schaatsen op het Worpplantsoen in Deventer

Misschien niet het beste ijs, maar als het hard genoeg gevroren heeft kan er hier wel geschaatst worden! Een prachtig plekje met de stad op de achtergrond.

Leren schaatsen

Leren schaatsen is net als leren fietsen en leren lopen. Je leert het met vallen en opstaan en vooral met veel oefenen. Heel veel oefenen. 

En o ja, misschien is het voor jou al langer geleden dat je bent gevallen op het ijs, of niet... Maar ijs is echt heel erg hard. En een val op het ijs kan echt heel erg pijn doen! Dus mocht je kind vallen, geef het een dikke knuffel en schaats even samen weer verder tot je kind weer het vertrouwen heeft om het zelf te oefenen. 

Schaatsen op natuurijs tips

Bij Go-Kids verzamelen we graag alle leuke tips om te schaatsen op natuurijs met kinderen. We zullen deze lijst de komende tijd aanvullen. Dus stuur je leuke tip gerust door.  Stuur een mailtje naar stedendriehoek@go-kids.nl en dan zullen wij jouw schaats tip erbij zetten.

Hoe kan je goed schaatsen?

Met deze proftips van Bob de Vries blijf je overeind.

Nog meer schaatsplezier

Check ook alle ijsbanen en indoor skihallen in heel Nederland.
>> Nederland schaatsland!

Veel schaatsplezier!

Liefs Judith

 

 

 

 

 

 

Misschien in 2024 weer:

Schaatsen bij overdekte IJsbaan Bathmen

Schaatsen bij overdekte ijsbaan in Bathmen
Elk jaar staat er een overdekte kunstijsbaan op de Brink in Bathmen. Kinderen t/m 12 jaar kunnen hier GRATIS schaatsen. En als je zelf geen schaatsen hebt: deze zijn te huur. Uiteraard is er ook een koek en zopie.
>> Is de baan al open?

Schaatsen in Marle

Schaatsen bij Pannenkoekenhuus Marle (ook als je niet blijft eten)

Schaatsen in Deventer

Schaatsbaan en Winterterras bij Winkelcentrum Colmschate in Deventer 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schaatsen in de Stedendriehoek

Apeldoorn, Deventer, Zutphen, Ugchelen, Beekbergen, Twello, Terwolde, Nijbroek, Olst, Raalte, Diepenveen, Bathmen, Loenen, Eerbeek, Brummen, Dieren of Voorst 

 

***

 

Schaatsen in de Achterhoek

Zutphen, Lochem, Hengelo (gld), Ruurlo, Laren, Vorden, Epse, Eefde en Gorssel

Log In