Lentekriebels

Het is pas halverwege maart, maar toch voelde het twee weken geleden al een aantal keer aan als lente. De dagen zijn weer langer, de zon schijnt met enige regelmaat en in mijn gezellige woonwijk spelen de kinderen weer langer buiten. Iedereen geniet volop van het zonnetje dat zich zo nu en dan laat zien. Het voorjaar hangt weer in de lucht! Helaas was afgelopen week de herfst weer even terug, maar voor aankomende week zijn de voorspellingen gelukkig weer beter. 

Naast een goed humeur krijg ik met deze dagen een enorme drang om eropuit te gaan met mijn kinderen. Lekker de boel bij elkaar pakken en hup, op weg naar een leuke plek en genieten met elkaar. 

Vorige week hadden we zo'n dag ingepland. We begonnen de ochtend met een fijne wandeling door de buurt. Mijn dochter op haar fiets, mijn zoontje in de buggy. Samen genoten we van de eerste zonnestalen en de rust. Doordat de lente dit jaar zo vroeg is, is ook de natuur al volop wakker. De krokussen zijn in onze straat al goed vertegenwoordigd. Wat een mooie gezicht!

Bij thuiskomst laad ik mijn kinderen inclusief alle extra benodigdheden in de auto (wat heb je met jonge kinderen toch veel nodig!) en gaan we op pad. De eerste stop was gepland bij Schaapskooi Heidestein.

Lammetjes kijken

De schapen begroeten ons enthousiast. Tussen de mooie wollige schapen lagen de nog piepkleine lammetjes. Hier en daar was er een lammetje al vrolijk de weide aan het ontdekken. Mijn dochter en zoon vonden het prachtig. 

Vervolgens zijn we de schapenroute gaan lopen. Dit is een route van 1.2 km en start voor de ingang van de Schaapskooi. De schapenkoppen wezen ons de weg. En alleen dat was al een feestje, want wie zag als eerst de volgende schapenkop hangen?!

Lekker Eten

Ondertussen hadden we behoorlijke trek gekregen. Na een tip van vrienden besloten wij restaurant Klein Zwitserland eens te proberen. Wij kozen voor een lekkere pannenkoeken. Maar voordat de pannenkoeken op tafel verschenen had onze dochter de kinderhoek al ontdekt. Wat een heerlijk plekje voor de kinderen met zachte speelkleedjes, erg leuk speelgoed en zelfs tekenfilms. Onze zoon lag zich heerlijk te vermaken op een van de fijne kleedjes.  Het was inmiddels gaan regen waardoor buitenspelen in de speeltuin er niet meer in zat. De speeltuin ligt wel lekker dicht tegen het terras aan waardoor je goed zicht hebt op je kinderen. De vriendelijke serveerster gaf aan dat Bollie de Beer hier regelmatig langs komt en voor de nodige entertainment zorgt. Kinderen zijn hier dus echt meer dan welkom.
Onze dochter zat na haar pannenkoek duidelijk aan haar max en was moe geworden. We besloten dat het mooi was geweest en vertrokken weer naar huis.

Knutselen

Na het middagslaapje van onze dochter hebben we de knutselspullen erbij gepakt. Met watten hebben we een samen schaapje gemaakt. Een leuke en simpele knutseltip voor de allerkleinsten,(klik hier).

Deze heerlijke dag sloten we af met een lekkere zelfgemaakte kidsproof pompoensoep die onze dochter ook heerlijk vindt. Alleen het samen koken is al een feestje. Ze helpt mee met roeren, de ingrediënten één voor één in de pan gooien én ze proeft de stukjes appel alvast voor:). Benieuwd naar het recept? Klik dan hier.

In bed kletsten we nog even na over de dag. Wat hadden we genoten. En natuurlijk wordt er niet geslapen zonder het voorlezen van een verhaaltje. Vanavond lazen we het boek 'Lentekriebels' van Dikkie Dik, om zo nog even in de stemming te blijven en vervolgens deze fijne dag mee te nemen naar dromenland. Zzzzzz wat zullen we allemaal heerlijk slapen.

Win Actie Lentekriebels

Wil jij ook in de lentestemming komen? Win dan twee boeken in het thema lente!

Klik hier en win!