Het mooie en warme weer komt er aan en dan willen we maar wat graag naar buiten, want het is lente.  Buiten spelen is goed voor kinderen en we hebben daarom wat leuke activiteiten uitgezocht.  Deze zijn heel goed met broertjes of zusjes of het hele gezin rondom het (vakantie)huis of op de camping te doen. 

Skippybal

Hebben jullie als ouder altijd veel plezier beleefd aan een skippybal? Wij wel en wat was het leuk om tegen elkaar te racen. Wie kan er het snelst over de streep komen? De skippyballen van tegenwoordig zijn een stuk hipper en ze zijn er in allerlei kleurtjes te verkrijgen. Ken je deze Skippybal dieren hal? Het voordeel van een skippybal is dat de kids lekker aan het bewegen zijn en dit ook prima alleen kunnen doen.

Tennis 

Een potje tennis is altijd leuk! Ook kun je het zelf gaan ontdekken d.m.v. een tennistrainer . Je zet een paal in de grond en je slaat zo goed mogelijk de bal die aan een elastiek zit. Ideaal om lekker actief te zijn en je balvaardigheid te oefenen. 

Ring werpen

Dit spel is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij buitenspeelgoed, maar het is zo leuk om te doen met je gezin. Iedereen kan meedoen. Met het houten ringwerpspel moet je de touwringen om de pennen op het kruis werpen en proberen zoveel mogelijk punten te scoren.. Mooi spel voor de fijne motoriek en de oog-hand-coördinatie. 

Stoep of muur krijten

Stoepkrijten blijft leuk en is tijdloos. Kids kunnen heerlijk creatief los gaan. En je kunt er ook een mooie boodschap mee maken. Bijvoorbeeld bij opa en oma op de stoep of die oude dame in de straat die geen bezoek meer krijgt.  Wat nu helemaal hip is, is een kunstwerk op de muur maken. Je maakt een raamwerk dat je afplakt met tape en daarna ga je de vlakken inkleuren en daarna verwijder je het tape. En tadaaaaa..... Ook hier hebben we weer twee varianten: een emmer stoepkrijt en een mandala stoepkrijt set waarmee je hele mooie creaties kunt maken.

Kubb

Kubb is al jaren favoriet bij ons en dit Scandinavische spel  kun je bijna overal spelen. Je hebt wel wat ruimte nodig, maar je hebt gegarandeerd heel veel lol samen. Zijn de kids nog wat jong om alleen te spelen, maak dan teams met een kind en een ouder.  

Croquet spel

Het Croquet spel  (20 delig) wordt gespeeld op gras. Het gaat erom dat de speler met de bal over het speelveld gaat (een grote ronde maakt), daarna de bal over de middellijn slaat (rover wordt), als rover alle andere ballen croquetteert en tenslotte de eindpiket raakt. Alle spelers hebben een hamer en een bal. Zijn er maar twee spelers dan kan elke speler met twee ballen spelen. 

Kendama

Zwiep of vang de bal op verschillende manieren op het houten handvat en oefen coole trucs! Een eeuwenoud behendigheidsspel in een nieuw jasje. Dat is Kendama. Dit spel kun je in je eentje doen en dat kan zowel binnen als buiten.

Touwtje springen

Touwtje springen is tijdloos en dus ook nu kunnen kids heerlijk touwtje springen. 

Kindersteps

Wat is er nu leuker om in de buurt lekker te gaan steppen? Lekker racen door de straat. En ook heel handig als je een stukje wilt wandelen en je kind heeft niet zoveel zin, dan kan de step uitkomst bieden. Als ze mogen steppen en jij gaat wandelen, dan willen ze vaak wel mee.  Voor de wat kleinere kinderen is een step met 3 wieltjes voor je gevonden. Ideaal voor de wat jongere kids.  Heb je oudere kinderen dan is een stuntstep helemaal te gek. Coole stunts uithalen is toch geweldig?

Skateboarden

Skaten blijft populair en dus willen veel kids goed kunnen skaten. Ze hebben nu alle tijd om goed te oefenen om later de blits op het schoolplein te kunnen maken. Er zijn ontzettend veel soorten skateboarden, voor ieder wat wils. Natuurlijk kan goede bescherming niet missen.

Coole rolschaatsen en skeelers

Nog zo'n te gek speelgoed voor kids. Heerlijk gaan skeleren of skaten in de buurt. Natuurlijk wil je hier het hele seizoen mee doen, dus het is handig om te kiezen voor verstelbare skeelers.
Vindt je kind skeleren niet leuk en of te moeilijk, dan bieden rolschaatsen uitkomst.  Je hebt rolschaatsen voor jongens en meisjes.  Ook bij deze kun je de schoen verstellen. Goede bescherming is ook hier aan te bevelen.

Loopfiets

Heb je nog een ukkepuk die graag wil bewegen en nog moet leren fietsen, dan zou een loopfiets ideaal zijn. Goed voor het evenwicht van je kind en lekker makkelijk als je even een blokje om wilt gaan. Je kind zoeft je voorbij op zijn of haar loopfiets. Als bescherming kan een helm een uitkomst bieden. 

Bellen blazen

Van bellen blazen wordt je vrolijk en helemaal als je dit met lekker weer buiten kunt doen. Er zijn allerlei soorten van bellenblazen, van heel simpel tot mega grote en zelfs bellenblaasmachines, zoals een bellenblaas pistool. Wil je het helemaal simpel, kies dan voor een grote fles bellenblaas met blaasstok.
Let op de camping op dat je geen bellen blaast in de buurt van een (voor)tent. Het sop zorgt ervoor dat de waterdichtheid van de tent wordt aangetast en daar zijn de eigenaren niet zo blij mee.

We wensen alle kids heel veel plezier buiten!